relaxen aan het water bij lucas rive

Een inventieve keuken, maar wel herkenbaar’, daar wordt Lucas Rive, de voormalig chef van De Bokkedoorns in Overveen, blij van. De gerechten zijn niet te zwaar en zeer creatief. Bij mooi weer kun je met je boot bij Lucas in Hoorn aanleggen. 

‘Het fijne is dat ik nog steeds mijn eigen stijl heb, maar zoveel meer plezier in wat ik doe! Ik heb nu uitgebreid contact met de gasten (van jong tot oud), ze zijn enthousiast en het is veel gezelliger dan voorheen. Om alles betaalbaar te houden, gebruik ik nu goedkopere vissoorten als makreel en rode poon, die ook heerlijk zijn. Dat was bij De Bokkedoorns ondenkbaar. Mijn favoriete orgaanvlees verkoopt heel goed: krokant gebakken kalfszwezerik met gekonfijte kalfsniertjes. Ook kroketjes van aardappel en epoisses-kaas is een hardloper. Dus zo ga ik verder, deze veranderingen zijn onderdeel van de beste beslissing van de laatste tijd. En we volgen de seizoenen: er komt altijd weer de tijd van volop skrei en kabeljauw. Een vlotte keuken in beweging!’

De gerechten zijn licht en verrassend: jonge wilde-eendenborstfilet met gekonfijt pootje, puree van knolselderij en karnemelk, met de hand gerolde couscous en walnoten, le puy-linzen en saus van eend. Dat wil je direct eten. Of een dessert van gepocheerde vijgen, schuim van gerookte melk, crème van griesmeel, gepoft graam en roomijs van steranijs. Nou ja eenvoudig Lucas? Goddelijk is het wel! Het leven is goed zo: Lucas is gelukkig en wij ook. En inmiddels is het toch weer gebeurd: een ster viel op het bord bij Lucas Rive in Hoorn!

Lucas Rive, Oude Doelenkade 7, Hoorn lucasrive.nl 

lucas rive

 

lucas rive