Lepelblad

Onze culinair redacteur Merijn Tol bracht met de gids. ‘Goddelijk Gent’ in augustus 2007 al kort een bezoek aan dit relaxte dagrestaurant annex koffiehuis. Lepelblad staat niet alleen voor een deel van de lepel, ook is het een keukenkruid waarvan de blaadjes je doen denken aan oude tinnen lepels. Verse kruiden, vergeten groenten en Oosterse smaakmakers zijn favoriet in de keuken van Lepelblad. In het aangename interieur kun je de ganse dag kiezen uit salades, pasta’s, eerlijke ovenschotels en stoofpotten. Fier zijn ze er ook op hun huisgemaakte nagerechten. En terecht. De kaart wisselt regelmatig, bovendien zijn er elke dag verschillende dagsuggesties.

Tip Het huisgebakken groentenbrood dat op tafel komt, kun je – net als trouwens alle andere gerechten – ook kopen om mee te nemen.

Voor wie er een meerdaags-tripje Gent van wil maken, is er het Lepelbed Hotel. Met 19 huiselijke kamers en een uitgebreid ontbijt voor een gezonde start.

Lepelblad is open van di-vr vanaf 11 uur tot 20.30 uur en op zaterdag vanaf 11 uur tot 17 uur.

Lepelblad
Onderbergen 40
9000 Gent
+ 32 9 324 02 44
www.lepelblad.be & www.lepelbed.be