Gek op kroketten? Hier eet je de allerlekkerste volgens de delicious. redactie

Snacken doen we op de redactie gráág. Wel gaan we liever voor haute friture dan een snack van de eerste de beste snackbar. Een favoriet we allemaal graag scoren als we zin hebben in een lekker vette hap? De kroket. Dit zijn onze favoriete adressen! 

Draai thuis je eigen kroketten en probeer dit recept met prei en Schwarzwalder

1. Wilde Kroketten, Amsterdam

Bij dit krokettenrestaurant in de Houthavens in Amsterdam West eet je niet zomaar een kroket: deze ambachtelijk handgemaakte snack is generaties lang doorgegeven. Eigenaar Ad Poppelaars leerde het van zijn opa, en leerde zijn zoon Steven de kneepjes van het krokettenvak. Inmiddels hebben vader en zoon hun baan opgezegd om in de Houthavens in Amsterdam het allereerste krokettenrestaurant te beginnen!
Danzigerkade 27, Amsterdam West

2. Par Hasard, Amsterdam

Bij Par Hasard serveren ze klassieke gerechten in combinatie met een Limburgs biertje of een goede wijn. Ze serveren er allerlei kroketten: rund, garnaal, kaas en kalf. Ook maken ze zelf frikandellen én kroketten! Een buurtfrituurtje voor heel Amsterdam West!
Douwes Dekkerstraat 22H, Amsterdam West

kroket-delicious

3. Frites Atelier, Utrecht

Frites Atelier is voortgekomen uit de liefde voor frites. Om de beste aardappels te vinden voor de frieten is Sergio Herman maandenlang op zoek geweest. Maar naast friet serveren ze ook de allerlekkerste ambachtelijke kroketten, zoals de ‘Zeeland shrimp croquette’ en ‘premium cheese croquette’. Binnenkort krijgt ook Amsterdam culinaire snacks van de sterrenchef.
Steenweg 56, Utrecht

4. Cafetaria Prinsen, Nieuw-Weerdinge

Bij Cafetaria Prinsen in Nieuw-Weerdinge worden dagelijks wel 150 kroketten gedraaid. Altijd van de beste kwaliteit. Rien en Edel hebben het maken van de meest gegeten snack in Nederland tot in de puntjes geperfectioneerd. Je kunt het met recht kroketten kunst noemen. Het zijn dan ook niet zómaar kroketten, waarvoor je bij Prinsen in de rij gaat staan. Ze worden gevuld met zalm uit Alaska, met 50 maanden gerijpte Parmezaan of met échte truffel. Het vlees komt van Belgische witblauw runderen die twee deuren verderop worden uitgebeend.

Chantal Arnts, van Food Inspiration Magazine, ging langs en maakte deze prachtige beelden.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Beeld: iStock

kroketten-deliciousnederland