la douce France

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Culinair redacteur Ellen van Mol is een echte foodieholic. Ook op vakantie doet ze de fijnste ontdekkingen. Bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan vrienden in La douce France.

‘Tuurlijk, vakantie is vakantie, maar toch, alles wat met lekker eten te maken heeft, is voor mij geen werken. Vorige maand was ik bij vrienden in Frankrijk, met wie ik mijn passie voor eten echt kan delen. Zij wonen in de Luberon, een prachtige streek in de Provence.Van mijn vrienden had ik al veel gehoord over Gianni, een geiten- en varkensboer waar je in de openlucht aan lange tafels kunt lunchen. Voor mijn vrienden een favoriete plek om bekenden mee naartoe te nemen. En het was heerlijk! In de zon genoten we van een lunch met grote schalen groene sla en toast met verse geitenkaas en (veel) knoflook, overheerlijke ham (!!) en geitenkaasjes met honing. Alles direct van de boerderij. Supersimpel allemaal, maar o zo lekker. En, terwijl je zit te eten, scharrelen de varkens en geiten rondom de tafels.
Geen groter contrast dan met het restaurant waar we de volgende dag aten. Een kok en zijn vrouw, die patissier is, zijn nog maar net begonnen met dit restaurant in een buitenwijk van Avignon. Toch hebben ze vrijwel direct een Michelin-ster binnengehaald. Als dat nog niet verbazingwekkend genoeg is, kost een dagmenu hier slechts 24 euro! We kregen eerst een heerlijke amuse van bloedworstmousse. Daarna een voorgerecht van linzen met coppa en mosterdcrème, een hoofdgerecht met lijngevangen zalm en aardappeltjes van Ile de Ré en een clafoutis met abrikoos. In de clafoutis zie je duidelijk de hand van de patissier, zo mooi zag het eruit. Beiden aanraders dus!’

Le Castelas, Sivergues
Le Diapason, 1764 Avenue du Moulin Notre Dame, Avignon