kreeftenbar met louter levende kreeft

In haar sushirestaurant ontdekte Eveline Wu dat klanten vooral aan twee dingen behoefte hebben: persoonlijke aandacht en verse producten van topkwaliteit. Zo ontstond bij haar het idee voor de speciale Kreeftenbar.

Waarom kreeft?

Vanuit mijn Chinese cultuur ben ik gewend aan het eten van schaaldieren en dan het liefst zo vers mogelijk. Kreeft is een smaakvol product dat het hele jaar door kan worden geserveerd. Wij maken bijvoorbeeld Miami-stijl sushi zoals maki’s met kreeft, die geven in één hap een smaakexplosie in je mond.

Je geheim?

Luxe voor een lage prijs. Het Kreeftenmenu – lobsterroll, bisque van kreeft plus een halve kreeft, gekookt of gegratineerd – kost bijvoorbeeld maar € 25. Ook populair is kreeftenvlees met avocado en asperges in een sushirol, met onze huisgemaakte teriyakisaus of spicy mayo.’

Hoe doen we het thuis?

Een simpele, overheerlijke kreeft bereid als salade. Op de sla ligt het kreeftvlees, met verse aardbeien en aardbeiensaus.

Nog do’s of don’ts?

Kreeft moet je levend kopen, want een kreeft verliest vliegensvlug z’n versheid en dan wordt het vlees te los. Kook een hele kreeft nooit langer dan zes minuten, om te voorkomen dat het vlees te hard wordt.

Trek in kreeft? Ga dan naar Kleine Berg 21 in Eindhoven.

FOTO:  KREEFTENBAR

kreeftenbar