elke dag zo’n lunch

Wie dacht dat alle restaurantideeën nu wel zijn uitgevonden, kent Jacques Jour nog niet. Dit lunchrestaurant zit als een shop-in-shop in restaurant Café Modern in Amsterdam. Tot drie uur ’s middags is het verbouwde bankgebouw het domein van Lotte Smit en chef Jessica Lek. 

Het tafelpapier krijgt een stempel met het logo van Jacques Jour en vanuit een grote verrijdbare kast komen eigen bestek en servies tevoorschijn. ‘We hebben ook onze eigen leveranciers. Het enige wat we delen met Modern zijn de koeling, keuken en tafels‘, legt Lotte uit. ‘Om vijf uur worden de tafels weer gedekt voor het avondrestaurant.

In zo’n uniek lunchrestaurant mag je een bijzondere kaart verwachten. Geen broodjes, maar een eenvoudige driegangenlunch voor €18,50. Kok/kookboekmaker/culi Yvette van Boven hielp met de samenstelling van de steeds wisselende kaart, bijvoorbeeld gerookte forel met bietjes, flammkuchen met kalfstong en geitenkaas. Ze verzorgen ook het ontbijt van hotel Sweet Dreamz, dat hoort bij Café Modern.

Jacques Jour | Meidoornweg 2, Amsterdam | 020 494 06 84 | jacquesjour.nl

TEKST MERIJN TOL

 

Jacques Jour Amsterdam