hotspot in leiden die je niet wil missen: Café Visscher

hotspot in leiden die je niet wil missen: Café Visscher

Wij gingen langs bij een hotspot in leiden: Café Visscher, een kleurrijke bistro met karakter, smaak en een terechte Bib Gourmand.

Op een steenworp van het centraal station van Leiden zit sinds anderhalf jaar Café Visscher. Een plek waar chef-kok en mede-eigenaar Arie Visscher sinds september 2023 aan het roer staat, en het restaurant inmiddels bekroond is met een Bib Gourmand.

Met ervaring bij o.a. De Librije, Joelia en diverse internationale keukens, kiest hij hier voor no-nonsense koken met kwaliteit en smaak voorop. Wij namen een kijkje en proefden de sfeer – én de (wijn)kaart.

Frans met een twist

Het interieur is allesbehalve standaard: bordeauxrode plafonds, mintgroene muren, een statige schouw en kunst in lijsten zorgen voor een kleurrijke, bijna Parijse sfeer. Niet de klassieke Franse brasserie waar de eigenaren eerst aan dachten, maar juist iets eigens en verrassend. “Achteraf ben ik blij dat ze zo out of the box hebben gedacht,” vertelt mede-eigenaar Theor Verplancke. “Het voelt als Parijs in de jaren dertig – of misschien wel 2030.”

Op de wijnkaart

Sommelier Cente Oostlander schenkt verrassende glazen, van een frisse Duitse grauburgunder tot een krachtige Chileense carmenère met tonen van ceder en donkere chocolade. Hier kom je net zo goed voor een goed glas als voor een compleet diner.

Op het bord

De kaart biedt creativiteit zonder opsmuk. Denk aan tonijn tataki, steak tartaar met piccalilly, of gemarineerde prei met mojo rojo. Verder: kabeljauw met venkel en piment d’Espelette, of steak met een signature saus van de chef. Het dessert? Madeleines met ijs en rabarber met citroen, hangop en framboos. Alles is even heerlijk.

Voor elk moment

We komen al snel tot de conclusie: Leiden is een aanwinst rijker. ‘Je kunt het hier zo gek maken als je zelf wilt’, zegt Theor. ‘Alles kan: even aanschuiven aan de bar voor een goed glas wijn en een snel hoofdgerecht, of juist uitgebreid lunchen of dineren in het restaurant of op het terras.’

Wel slim om te reserveren als je ’s avonds wilt dineren – Visscher zit vaak vol. Maar goed om te weten: het bargedeelte blijft bewust vrij voor spontane gasten.

Stationsweg 7, Leiden

cafevisscher.nl

Bekijk ook: 50x Franse bistro – maar dan thuis!