Foodhallen Rotterdam opent Babyrestaurant

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De Foodhallen in Rotterdam heeft het eerste babyrestaurant ter wereld geopend. Het bijzondere pop-up restaurant dat de aandacht vestigt op uit eten gaan met baby’s, is een initiatief van babyvoedingsmerk de Kleine Keuken, de Foodhallen en pr-bureau MissPublicity.

De Kleine Keuken
Het restaurant is vernoemd naar babyvoedingsmerk ‘de Kleine Keuken’, dat biologische maaltijden voor kleine kinderen maakt. Met deze maaltijden proberen ze kinderen een lekker, voedzaam en gevarieerd menu voor te schotelen. En een paar van hun populairste gerechten vind je terug op de menukaart van het pop-up restaurant, zoals zalm met zoete aardappel en doperwtjes en verschillende groentestamppotjes. Als ouder hoef je niet met een lege maag te wachten tot je kind is uitgegeten om daarna ergens anders wat te gaan eten. Je mag het eten van een ander (buur)tentje meenemen en daar opeten. Wel zo makkelijk.   
Het idee ontstond toen Clarissa Slingerland (eigenaresse MissPublicity) zelf een kind kreeg, en merkte dat uiteten gaan met haar baby niet zo vanzelfsprekend was. Ze voelde zich in veel restaurants niet welkom met een kleintje en omdat het voeden van een baby specifieke eisen met zich meebrengt, maakte dit uiteten gaan een stuk lastiger. In dit restaurant wordt daar allemaal rekening mee gehouden. Zo staan er speciale kinderstoelen, zodat je je kindje niet op schoot hoeft te houden tijdens het eten en wordt de inrichting speels en lekker groen. Zo wordt het zowel voor de ouders als de kleintjes prettig om uit eten te gaan.

Benieuwd naar De Kleine Keuken en hun menukaart? Het restaurant is tot 30 juni geopend!

Tekst: Robin Maaswinkel. Bron & Beeld: MissPublicity