flinke jongens bij balls & glory

balls&gloryBij delicious. lusten we een goeie bal. We geven je niet voor niets vijf gehaktbalrecepten in delicious.januari.  Maar soms willen we ook genieten van de bal van een ander. We pakten de trein naar Antwerpen en bezochten Balls & Glory in het Felixpakhuis.

balls&gloryTegenover het fotogenieke plezierhaventje rondom het MAS staat het Felixpakhuis met daarin Balls ‘n Glory. Het kindje van Vlaamse tv-kok Wim Ballieu biedt ballen in zijn meest glorieuze vorm. Voor twaalf euro eten we een kersenbal, gemaakt van kalf en varken, met een glorieuze vulling. Of zoals Wim het zegt: they are filled with the things we love. Bij een bal hoort stoemp en bij de stoemp hoort jus. De jus (Balls & Glory-saus) smaakt übervlezig, maar we raken pas echt verliefd op de groene currysaus. Wanneer we de bal opensnijden stroomt de lompe, zoetzure kersensaus eruit. Wat een verrassende combinatie! Zeker eentje die we onthouden.

balls & glory

balls & gloryOmdat Antwerpen voor sommigen dichtbij is, maar voor anderen heel ver weg hebben ze bij Balls & Glory een tof boek gemaakt: Het Gehaktballen Kookboek. Daarin staan veel van hun ballen minus de geheime vullingen. Gelukkig kun je die zelf wel bedenken (invriezen in ijsblokjesvorm en in het midden van de bal plaatsen). Gehaktbal met kers en radicchioslaatje, spaghetti ballognaise of bellota-balletjes met extra vierge-puree.

 

 

TEKST: BAS ROBBEN FOTO: BAS ROBBEN EN CHE-SHENG WU

balls&glory