eten op het dak: hier moet je zijn

Soms heb je even geen zin in een overvol terras op een druk plein. Dan zoek je de gezelligheid toch hogerop? Juist, op een dakterras! Even weg van het bruisende leven onder in de stad en tóch relaxt en gezellig genieten van een drankje en een hapje. Nederland telt genoeg dakterrassen, maar wij tippen er alvast 3.

In delicious. nummer 7 wordt ook Op het Dak in Rotterdam genoemd. Per abuis wordt er naar een verkeerde site verwezen. Meer weten over Op het Dak? Zie ophetdak.com

De Dakkas – Haarlem

© Helene Wiesenhaan

Bovenop een markant dak – het bovenste dek van een parkeergarage – vind je De Dakkas. Je zou hier al naartoe kunnen voor alleen het prachtige uitzicht over Haarlem, maar ook de knusse, frisse sfeer en het eten is zeker een bezoek waard! Leuk: De Dakkas verbouwt, waar het kan, eigen ingrediënten op het dak!

De Dakkas is nog maar nét geopend (12 juni 2018). De redactie is al langs geweest en heeft genoten van onder andere carpaccio van biet en peer, ravioli met citroen, ricotta, groene asperge en spinazie, en lekkere wijn.

Waar: parkeergarage de Kamp, De Witstraat 1A
Info: dedakkas.nl

Scheuten terras Restaurant Cabillaud – Venlo

scheuten terras venlo

Midden in de stad en toch aan het water. Het Scheuten terras van Restaurant Cabillaud heeft waanzinnig uitzicht over de Maas en alle bootjes die voorbij komen. Plof neer in een van de relaxte loungesets voor een biertje of glas wijn en een van de heerlijke gerechtjes van de terraskaart.

Waar: Het Scheuten terras – Restaurant Cabillaud, Oude markt 30
Info: maaspoort.nl

Brasserie Mijn Streek – Heerlen

brasserie mijn streek heerlen

Ook Heerlen heeft een fijn dakterras (#3 Terras van het Jaar 2018). Op de bovenste verdieping van SCHUNCK* (ook wel Het Glaspaleis), vind je Brasserie Mijn Streek met een zonovergoten terras. Het uitzicht? Het hele centrum van de mijnstad. Bestel een rijkelijk belegd zuurdesembroodje voor de lunch of ga voor één van de Limburgse vleesgerechten als je stevige trek hebt.

Waar: Brasserie Mijn Streek, Bongerd 18
Info: mijn-streek.nl

© Helene Wiesenhaan