essen und trinken in berlijn

 

Forget London, oublier Paris, laat Amsterdam links liggen, maar ga naar Berlijn. Wat je budget in Berlijn ook mag zijn, met onze tips ben je verzekerd van vorkenvol prachtfood uit oost en west. Wij hebben onze favoriete adressen voor je verzameld in dit kaartje en delicious. denkt dat je 5 daarvan zeker kan bezoeken.

Mogg und Melzer
Want: denk aan zo’n New Yorkse deli uit een film. Iedereen komt hier tijdens de lunch voor een matzebalsoep of pulled pork gesandwicht tussen dikke sneden zuurdesem. De linzen zijn een aanrader: zoet en kruidig. Het is een kleine zaak die ook keuken is. Bestel een tafel vol eten met veel brood en deel met elkaar.

Barcomi’s Deli
Want: goede lunchzaak met epische kipwrap en bijzondere birchermuesli. En probeer vooral één van hun koffies. Ze hebben ze uit allerlei landen: van Papua-Nieuw Guinea tot Ecuador. Veel van de gerechten kun je ook in hun deli achterin kopen. Het is vaak druk, maar tegenover Barcomi’s zit de fijne boekenzaak Gestalten waardoor wachten niet vervelend is.

DUDU
Want: de beste sushi van Berlijn. Punt. De vis smaakt hier spartelvers en wordt bereid door een Chinese chef. En omdat Chinezen gek zijn op frituren, staan hier ook speciale rolls op het menu: sushi maki (die rolletjes) met avocado en zalm wordt gepaneerd en gefrituurd. Die krokante buitenkant maakt het gerecht veel spannender. Of kies de roll met krokante garnaal in het midden. Soms zit George Clooney hier, maar we weten niet wanneer.

The Barn Roastery
Want: Serieuze koffiezaak. Wij spraken de eigenaar over zijn koffiezaak 2.0 en dat lees je hier. Must-see als je in Berlijn bent. Je zit op lage krukjes, eet krakende croissants of zoet en proeft koffie die compleet, totaal, über-uitgebalanceerd is. Zoet, zuur, bitter, nootachtig, lichtgeroosterd of juist donker. De koffietypes achter de bar zijn erg vriendelijk en leren je graag veel over koffie. Je kunt er ook Hario-apparatuur voor thuis kopen.

Comebuy
Want: ondertussen heb je vast al het een en ander meegekregen van bubble tea. De originele, Taiwanese zaak Comebuy zit in Berlijn. Je kunt, als het jouw cup of tea is, genieten van duizenden combinaties. Kies de klassieke milk tea met tapioca of iets exotisch met mangoblokjes en koffiejelly. Berlijn is doods op zondag, maar hier kun je dan fijne Manga’s lezen. Mits je de taal verstaat.