delicious. summer

delicious. summer

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is eindelijk zomer. En wat genieten we ervan! De redactie tipt de beste zomerdrankjes, zomeradressen en wat al niet meer. Vandaag deel 1 met koude thee, een restaurant aan een mooie rivier & cocktails in Amsterdam.

Aan een mooie rivier
Chef-redactie Suzanne: ‘Hotel Mooi Rivier ligt in Dalfsen aan de rivier de Vecht en de setting is een pláátje: de prachtige brede rivier die door het landschap slingert, uitgestrekte velden met schapen, omzoomd door sappig groen. Over het terras is nagedacht: op twee niveau’s – het ene hoog en droog, grenzend aan het hotel en het ander dichter bij het water, met lekkere luie loungebanken. Ze serveren indrukwekkende hightea die zo gul is dat je er zeker een middag voor nodig hebt. Beslist geen straf.’ mooirivier.nl

Cocktails shaken in A’dam
Culi-redacteur Merijn: ‘Voor mij is Cocktailbar Oldenhof in Amsterdam perfect voor de zomer, omdat ze geweldige verfijnde klassieke cocktails maken. Buiten op het terras vergeet je alles en iedereen om je heen… alsof je ergens anders bent! Topservice van de barmannen: 2 broers met passie en liefde voor hun bar.’ bar-oldenhof.com

Tru’s koude thee
Culi-redacteur Trudelies: ‘Als het echt warm wordt, maak ik een dorstlessende frisse muntthee van zwarte thee, munt en citroen: Ik zorg meestal dat ik een lading ijsblokjes in de diepvries heb, munt heb ik altijd in de tuin, biologische citroenen heb ik eigenlijk ook altijd wel op voorraad. Hieronder het recept. Makkelijk te maken en plezier verzekerd!’

Koude citroen-muntthee

Zet van zwarte thee (bijv. earl grey) flink sterke thee in een hittebestendige kan. Verwijder na 5 min. de thee(zakjes). Doe er een royale bos munt in en het (gezeefde) sap van 3-4 citroenen.  De krux hier is dat je de thee nu heel snel afkoelt en dat doe ik in een grote bak met zo koud mogelijk water, waarin ik ook nog een lading ijsblokjes doe. Je kunt ook nog wat ijsblokjes aan de thee zelf toevoegen, dan is die wat minder sterk.

Eenmaal afgekoeld bewaar je de thee in de koelkast. Je kunt de thee zoet maken met honing, agavesiroop, stevia of natuurlijk suiker (suiker lost niet zo goed op in de koude thee. Wil je suiker gebruiken, voeg dit dan aan de warme thee toe).

Zomerse Maasstad
Vormgever Tineke: ‘Wat héél leuk is in Rotterdam is De Tuin aan de Kralingseplas. Prachtig uitzicht over de plas, lekker groot terras en stijlvol/modern ingericht. Oh.. en vergeet de heerlijke salades en al het ander lekkere eten niet! Mijn topzomerdrankje is de Aperol Spritz, Aperol met prosecco en spa [groen] in gelijke delen en mét een sinaasappelschijfje of olijf.’