6x de allerlekkerste Midden-Oosterse adressen in Amsterdam

Er waait een Midden-Oosterse wind door de restaurantscene van Amsterdam. Dat zóu iets te maken kunnen hebben met de groeiende interesse voor de veganistische keuken. De Midden-Oosterse keuken verder ontdekken? Maartje van Bart’s Boekje tipt de lekkerste adressen! 

Lees ook: deze 3 food hotspots op Ibiza kende je nog niet.

Mana Mana

Mana Mana in de Pijp is al jaren een goed adres voor gevulde aubergine of de allerlekkerste hummus. Een klein tentje, met een onwijs goede sfeer en – niet onbelangrijk – zeer vriendelijke bediening.
facebook.com/manamana-amsterdam

D&A Hummus-Bistro

Bij de twee vestigingen van D&A Hummus Bistro kun je de hele dag door aanschuiven voor lauwwarme hummus met falafel. Van hummus met tahini tot hummus met geroosterde groenten en hummus met kip: hier vind je het allemaal.
dna-hummusbistro.com

Bardak & Bar Fisk

In 2018 opende Bardak, een Israelisch streetfoodadres van dezelfde eigenaren als Bar Fisk, waar de focus ligt op vis & cocktails. De eigenaren van Bardak noemen hun restaurant zelf ‘een georganiseerde chaos’. En daar zijn we het mee eens!
bardak.nl
barfisk.nl

Fotografie: Today’s Brew

Fenicie

Onlangs zwaaiden de deuren open van het uit Purmerend afkomstige Libanese restaurant Fenicie voor filodeeg gevuld met feta, homemade hummus of kebab.
fenicie.nl

Neni

Neni is een gigantisch restaurant in de voormalige Citroëngarage in Amsterdam Zuid. Het is het restaurant van kookboekenschrijver Haya Molcho en haar vier zonen. Het pitabrood is van eigen recept en wordt met een scala aan origineel aangemaakte groente, vis- en vleesgerechten uit de steenoven geserveerd. Alles in family-style.
neni-amsterdam.nl

Burek in Tel-Aviv

Voor de real deal reis je af naar Israël. Ga je ooit naar Tel Aviv, ga dan naar Burek. Chef Barak Yehezkeli kookt niet alleen heerlijk, hij bezorgt je ook een onvergetelijke avond. Barak ontvangt je persoonlijk in een zaak die zijn huiskamer had kunnen zijn, met grote open keuken waar je aan tafel gaat met dan-nog vreemden. Het idee daarachter is dat de interactie met je disgenoten even belangrijk is als het eten. Denk aan: yoghurtkaas uit het noorden van Israël, geblakerde aubergine met zwarte pasta en ceviche van rode zeebaars. Feest op alle fronten.
facebook.com/burek.barak

Maartje Diepstraten – ook bekend van Bartboekje.com – speurt voor delicious. naar niet te missen adressen. 

PRODUCTIE & TEKST MAARTJE DIEPSTRATEN BEELD MANA MANA BAR FISK (TODAY’S BREW)

barfisk-middenoosters-deliciousmagazine