delicious. eetteam: 2x lekkere adressen van Hidde de Brabander

Hidde de Brabander is meesterpatissier, sweet chef bij 24Kitchen en schrijver van de boeken Patisserie en De Brabander bakt.

Hidde was chef patissier bij o.m. Parkheuvel en De Librije en heeft nu zijn eigen label Dreams of Magnolia.Ook de televisie ontdekte Hiddes talent, dus je herkent hem waarschijnlijk van Bake my Day, Masterchef, De chocoladeshow of De weg naar meesterpatissier. Kortom: als er íemand is die weet waar je lekker kunt eten en drinken, is het Hidde wel. Voor onze rubriek ‘delicious. eetteam’ in het blad, verzamelen we de allerlekkerste eetadressen van het hele land. Hierbij: twee lekkere adressen van Hidde.

hidde-de-brabander

1. Het brioche-ijs van Patrijs, Harderwijk
Net nieuw in Harderwijk, maar nu al met naam en faam. Goede patisserie met koffie en thee, en ga vooral ook voor het lekkerste ijs. Veel bijzondere smaken, als lavendel met kersen of getoast brioche-ijs. De moeite van het omrijden waard! Hilde van Maanen is een autodidact, die na het winnen van MasterChef koos voor de gastronomie en patisserie.
Facebook: Patrijs

2. Toffe tapas & cocktails bij Pikoteo, Amsterdamse houthavens
Pikoteo vlakbij de Amsterdamse houthavens serveert een combinatie van moderne Spaanse happen met bijzondere cocktails; veel meer dan dat heeft een mens niet nodig. Ga je met mooi weer, reserveer dan op het terras aan het water. Absolute topper is de ceviche van coquille met passiefruit. De cocktailkaart wisselt, maar je kunt je lot natuurlijk ook gewoon in de handen van de kundige bartenders leggen.
Website: pikoteo.nl

FOTO FOX/REMKO KRAAIJVELD

Hidde-delicious