De Limonadefabriek

Een limonadefabriek in een jachthaven? Dat wekte onze nieuwsgierigheid! Een voormalige limonadefabriek bleek het drijvende eethuis op een ponton in de jachthaven van Streefkerk niet te zijn, de naam ontleent het restaurant van patron-cuisinier Erik Hermans en gastvrouw Karin van Eeuwijk aan een oude ‘fabrique de limonade’ in Zuid-Frankrijk, even ten noorden van Toulouse, waarin een gerenommeerd restaurant is gevestigd.

Limonadefabriek of niet. Met uitzicht over de Lek eet je mooie gerechten. Carpaccio van het Waards rund met een frisse salade, remoulade van kalfstong, knoflookdressing en oude Stolwijker als voorgerecht bijvoorbeeld. Of tarbotfilet met 3 bereidingen van pastinaak, cantharellen en arganolie als hoofdgerecht.
Helaas treffen we op de wijnkaart geen wijnen uit eigen land, wel is er een mooi aanbod uit haast de hele wijnwereld: van Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Oostenrijk tot Zuid-Afrika, USA, Chili, Nieuw-Zeeland en Australië.

Goede keuken, leuke wijnen, bijzondere prijzen.

Vorig jaar stormde de Limonadefabriek nog de Lekker Top-100 binnen op plaats 85! Dit jaar weer? Lekker 2009 ligt vanaf 11 november in de winkel.

Open woensdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur en zondag vanaf 14.00 uur. De keuken is open tot 21.30 uur.

De Limonadefabriek
Nieuwe Haven 1
2959 AT Streefkerk
(0184) 689 335
www.limonadefabriek.nl