4 x Culinaire uitjes in Amsterdam

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wordt het the summer of love of toch de zomer van eten, borrelen en genieten? Als het even kan beide en voor die laatste helpen wij je een handje op weg. Zo tippen we regelmatig onze favoriete hotspots, bijvoorbeeld leuke terrassen in de zon, gezellige stadsstranden door het hele land of fijne tenten op het strand. In dit artikel gaan we voor culinaire uitjes in Amsterdam. Zin om deze zomer iets leuks te doen in de hoofdstad? Dit zijn 4 leuke culi uitjes in Amsterdam.

4 x Culinaire uitjes in Amsterdam

  • Carré Terras
  • Taiko Summer Edition
  • The Grand Beach
  • Pop-up Piquette

Carré Terras

Theater Carré opende tijdens de coronazomer een terras: drijvend op de Amstel serveerden ze er koffie, taart en lunch én werkten ze samen met verschillende restaurants in de stad. Ook dit jaar openen ze weer hun terras op het water en kun je genieten van de pop-ups.

Naast de pop-ups in de maanden juli (Restaurant Felix), augustus (The Traveller) en september (Slagerij de Beurs), serveren ze de hele zomer het Geef mij maar Amsterdam menu. Hiervoor werkten ze samen met duurzaam en creatief cateringbureau The Food Line-Up en restaurant BAUT. Xander Waller van restaurant Entrepot verzorgde de wijnkaart.

Carré Terras – Maandag tot en met vrijdag, van 11:00 tot 22:00

Taiko Summer Edition

Wie deze zomer wil genieten van de keuken van Taiko-chef Schilo van Coevorden heeft geluk. Restaurant Taiko in het imposante Conservatorium Hotel mag dan gesloten zijn, de keuken verplaatst zich tijdelijk naar de Brasserie en bijbehorende terras.

Tijdens de Taiko Summer Edition geniet je van een fijn zomers menu, met Taiko klassiekers uit zowel Amsterdam als het restaurant in Dubai. Favoriet zijn de wagyu shoarma, garnalengyoza en tonijn tasting, maar ook de sushibar is het proberen waard. Deze zomer zijn tevens ze een samenwerking aangegaan met Time & Style, een high end Japans interieurmerk dat perfect past bij de keuken van Taiko.

Taiko Summer Edition – Maandag tot zondag, van 12:30 tot 22:00

Bar Piquette

Een meer undercovertip is Bar Piquette in Amsterdam-Noord. Vernoemd naar het officieel verboden drankje piquette, dat alleen legaal mag worden gedronken als je familie bent van de wijnmaker. Hartstikke zonde, want dit heerlijke drankje dat wordt gemaakt van druivenschillen die overblijven na de wijnproductie is laag in alcohol, heeft een lekker bubbeltje en wordt volledig circulair gemaakt. Het ideale zomerdrankje dus!

Wijnmakers van Chateau Amsterdam en de organisatie achter Bar Piquette is het daar roerend mee oneens, dus besloten ze de gelijknamige pop-up bar te openen. Tegelijkertijd zijn ze een petitie gestart om het drankje te legaliseren. Door je in te schrijven word je ‘lid van de familie’, mag je het drankje drinken en draag je bij aan het mogelijk legaliseren ervan.

Bar Piquette – Donderdag tot en met zondag, van 12:00 tot de zon onder gaat

The Grand Beach

Houd je van grandeur, maar ben je op zoek naar een echt vakantiegevoel? Dan is The Grand Beach the place to be. Net als vorig jaar is deze zomer de binnentuin van het hotel omgetoverd tot een waar strand, inclusief zand, gezellige strandstoeltjes, verschillende zitjes en kleurrijke parasols.

The Grand Beach is niet alleen de perfecte spot voor een zomerse cocktail of koud glas rosé, in samenwerking met champagnehuis Piper-Heidsieck wordt het strand regelmatig omgetoverd tot openluchtbioscoop. Inclusief popcorn en natuurlijk een glas champagne. Kijk op de website voor het programma, het menu en meer informatie.

The Grand Beach – Maandag tot en met woensdag van 15:00 tot 21:00, donderdag tot en met zondag van 12:00 tot 21:00

The Grand Beach