Culinair Zwitserland: deze plekken wil je niet missen

Op zoek naar een minder bekende, maar wel culinair hoogstaande vakantielocatie? Ga naar Zwitserland! Het land van de zakmessen, horloges en bergen kent namelijk tal van eet- en drinkbare tradities, produceert zijn eigen onontdekte wijnen én is gevuld met de tofste culinaire plekken. Ga je op reis? Deze hotels en restaurants in Zwitserland wil jij niet missen.

Overnachten in een wijngaard

We schreven er al eerder over: ook in Zwitserland wordt wijn gemaakt. Doordat het merendeel van de flessen door de inwoners wordt geconsumeerd staat het land er niet om bekend. Zonde, ze produceren er namelijk hartstikke fijne soorten. En dat zie je ook terug in de tofste accommodaties.

Rood, rosé of wit? Deze overnachtingen staan helemaal in het teken van de wijn. Of je nu midden in de wijngaarden of in een wijnvat overnacht, een vinotherapie geniet of van de eigen wijnen van het hotel – alles draait om het fijne druivennat.

Indrukwekkende restaurants

Denk je aan indrukwekkende restaurantlocaties, neem dan ook zeker Zwitserland in je lijstje op. Het land bevindt zich in, op en rondom bergen. Indrukwekkende plekken gegarandeerd!

Neem bijvoorbeeld de Ticino Grotti. Grotti is in het Italiaans de meervoudsvorm van grotto en ze behoren tot de meest authentieke restaurants van Ticino, in het uiterste Zuiden van Zwitserland. Je vindt ze vaak aan de rand van een bos, altijd in oude stenen huizen, niet zelden tegen een rotswand gebouwd. Dat garandeert schaduw en verkoeling op warme zomerse dagen, ook als je buiten eet. Het menu is niet uitgebreid, maar wat de grotti serveren is typisch voor Ticino, met verse seizoensproducten uit de regio.

Ook tof: Hotel Vitzauerhof in Vitznau met uitzicht op de bergen en een meer. Zoals overal ter wereld hebben ook Nederlandse topkoks voet in gezet Zwitserland, waaronder Jeroen Achtien. De Nederlandse chef-kok werkte eerste jaren bij De Librije voordat hij verkaste naar Vitznauerhof.

Hotel Vitzauerhof is een prachtig monumentaal hotel in Jugendstil stijl en bevindt zich pal aan de oever van het Vierwoudstedenmeer. Het heeft 53 kamers en suites met heerlijk uitzicht op de bergen of het meer. Het viersterren-superior hotel overtuigt niet alleen door haar exclusieve ligging, maar ook door haar culinaire veelzijdigheid: restaurant Sens is met maar liefst 16 Gault Millau-punten bekroond. Reden genoeg voor een bezoekje…

Meer weten over culinair Zwitserland? Check dan vooral de website van MySwitzerland.com voor meer inspiratie, informatie en locaties.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met My Switzerland. 

Hotel Vitznauerhof