cafe-brasserie huszár in delft

Bij Huszár in Delft wil je de hele dag wel blijven hangen: geweldig uitzicht in een oude staalfabriek met eerlijk eten en prachtig, hergebruikt meubilair. Op het menu staan no-no-nsense gerechten en veel speciaalbieren. 

‘We hebben de tafels laten maken van oude scheikundetafels en een bar van oude dakdelen’, vertelt Marieke ter Laak, samen met haar man Pascal de drijvende kracht achter Huszár. ‘Vilmos Huszár is een Hongaarse kunstenaar, van wie een groot glas-in-loodkunstwerk in het café hangt. We proberen zo veel mogelijk eerlijke, bio en fairtrade of direct trade te doen. In alles willen we dezelfde eerlijke filosofie doorvoeren, ook in eten. Ons vlees voor de entrecote en hamburger komt van de Bieslandhoeve en we hebben Livar varkensvlees.’

Bar HuszarJe eet er eenvoudige gerechten als bospaddenstoelensoep met livarspek, eendenborst met tijmhoningsaus en ambachtelijke rode kool met appeltjes. Maar ook kaasfondue met speciaalbier. Pascal is een echte bierliefhebber en ze schenken 6 tapbieren en 50 (!) Nederlandse speciaalbieren, die ze ook adviseren bij het eten. Naast high tea kun je er high wine doen: waarbij je allemaal comfortgerechtjes krijgt als soepjes, mini-kaasfondue, sandwiches en antuurljk emt wijn erbij. Huszár zit middenin een creatieve broedplek en is er zelf ook een: er zijn workshops, muziekoptredens en exposities. Fijne horeca met inhoud!

Café-brasserie Huszár, Hooikade 13, Delft, 015 262 65 62 huszar.nl

Bar Huszar