bis, bis bicyclette

‘Mooier weer voor Antwerpen konden we nu niet krijgen! Staalblauwe lucht, zonovergoten en winters koud. Een middag wandelen op ’t Zuid is dan een feestje, zeker als  je tussendoor op adem komt bij Salon de Thé Claude in de Scheldestraat’, vindt delicious.redacteur Laura van Heusden.’ s Avonds hadden we gereserveerd voor het delicious.diner bij bistro de luxe Bicyclette aan de Mechelsesteenweg. Wist niet precies wat ik me bij bistronomie moest voorstellen, maar begrijp het nu en het bevalt uitstekend. Werden verrast door smaak, smaak en nog eens smaak; flinterdunne plakjes chioggia biet om een zilte oester met zeewier en een glas muscadet en een krokant reepje kalfskop met langoustine en artisjok in madeirasaus. Echt heel verrassend vond ik het hoofdgerecht; everzwijn met een korstje van peper en koffie, overgoten met een jus van  kriekbier die de kok zelf uit een pannetje over het zwijn komt gieten! Met een frisse, volle roussilon op precies de juiste temperatuur. Misschien heel Belgisch, we kregen eerst een pré-dessertje van rabarber met crème brulée en daarna (nog) een dessert van parfait met bloedappelsien en saffraan, zoals de chef het zelf formuleerde. Bicyclette is bijzonder, dankzij een jong en superenthousiast team, de creatieve chef en de goede Franse bistrosfeer. En dat allemaal zo dichtbij!’