Werelds eten in de Antwerpse haven

Na een paar turbulente jaren opende in 2002 in de Antwerpse haven Het Pomphuis weer haar deuren. Deze keer niet als pomphuis maar als bar en restaurant. Monumentenzorg redde het geweldige jaren ’20-pand in 1996 van de sloophamer door het een monumentstatus te geven.

De architectuur, de ligging en het terras zijn bijzonder. Binnen is zowaar nóg indrukwekkender: op de begane vloer vind je het grand café en restaurant met uitzicht op de zeven meter dieper gelegen de Pompenzaal met de immense pompen die vroeger het naastgelegen grootste droogdok van Europa leeg pompten.

Bij het Pomphuis eet je werelds, met uitgesproken trendy invloeden uit de Pacific Rim. Gebakken snoekbaars met wok van inktvis, nobashi garnaal, gebakken wilde rijst, paksoi en lamsoren. Of gebakken Ierse Zesrib met tomatensalsa en, frieten en béarnaise saus. Als vegetarisch gerecht is de linguini met lamsoren, zeekraal, morieljes, lenteui en kokos-curryroom een aanrader. Voor toe zijn er seizoenskazen van kaasmeester Michel van Tricht. Liever zoet? Proef de gevulde halve chocoladebol met onder meer nootmuskaatijs, saffraanlucht en koriander.

 Het Pomphuis is dagelijks open vanaf 10 uur. De keuken is open van maandag t/m zaterdag van 12.00-15.00 uur & vanaf 18.00 uur. Zondag is de keuken doorlopend open vanaf 12.00 uur.

Het Pomphuis - delicious