Adres: Bie de Tantes

Geulforel met Limburgse wijnsaus, Livar-varkensfilet met kloosterbiersaus met stroop, mosterd en gebonden met bloedworst en Limburgse lamsbiefstukjes met honing-tijmsaus: heerlijke streekgerechten uit de no-nonsense keuken van Iet, dito is de sfeer in de huiskamer van Moniek.

Lunchen kun je er ook. De speltbroodjes worden gebakken met Gerardus Dubbel Kloosterbier. Aanrader is het warme broodje met geitenkaas, coppaham van het Limburgse kloostervarken (Livar) en basilicumpesto. Ook lekker is de ouderwetse ‘poetes’, bloedworst met appel en stroop. Liever een salade? Die zijn er met gerookte forel uit buurdorp Mechelen of met de jonge, zachte Belgische geitenkaas van Godelieve. Je krijgt er frieten of Eyser zuurdesembrood bij.

Je drinkt er Gulpener Bier, duurzaam gebrouwen bier van lokale brouwgranen dat niet is gepasteuriseerd. Niet pasteuriseren is niet alleen duurzaam – want het brouwproces is minder milieubelastend – maar ook nog eens extra lekker doordat geen smaak- en geurstoffen verloren gaan. En tegen delicious. vertelde Moniek een primeur: ‘Vanaf half juli hebben we ons eigen bier, Tantes bier. Op natuurlijke en ambachtelijke wijze gebrouwen bij Brouwerij de Fontein in Stein, op basis van spelt. Het wordt een amberkleurig bier met een hele mooie, zachte en ronde smaak. Het wordt geschonken op de tap en is te koop in 3/4 liter fles met een mooi glas en eventueel een kadobon erbij.’

In de omgeving kun je heerlijk wandelen. Bie de Tantes is aangesloten bij de Vijlenerberg Kroegjesroutes. Moniek: ‘Met 12 zaken in dezelfde sfeer hebben we wel 50 prachtige wandelroutes door het Heuvelland gemaakt, variërend van 10 tot 28 km. Je wandelt steeds van kroeg naar kroeg. Alle routes zijn echt even mooi.’ Voor de serieuze wandelaar is er sinds kort het Kroegjesroutepad, een lange afstandswandeling waarbij je alle kroegjes aandoet. De route is te verdelen in drie dagtochten van 18 km. Overnachten doe je in drie aangesloten ‘kroegen’. Meer informatie: www.kroegjesroutes.nl

Vanaf 8 personen kun je de Wittemer Wijn&Spijs-dag boeken. Je start die dag met koffie en vlaai bij Bie de Tantes waarna je naar wijnboer Wim Hendriks in Wahlwiller wandelt. Met hem loop je via het dorp en de glooiende natuur naar zijn wijngaard voor een rondleiding. In de wijngaard proef je de wijnen en zijn er streekhapjes. Daarna wandel je terug naar Bie de Tantes om te genieten van een 3-gangenstreekdiner.

Bie de Tantes is van woensdag tot en met zondag open vanaf 11.00 uur. Reserveren kan, ook op het terras.

Bie de Tantes
Wittemerweg 29
6287 AA Eys
043 4553920