Antwerpen revisited

Antwerpen revisited

Culinair redacteur Merijn is sinds haar laatste keer in 2006 terug in Antwerpen en spotte weer heerlijke adresjes voor de gids. In het januarinummer dat nu in de winkel ligt doet zij verslag. Ook deze adresjes mag je niet missen:
‘De wonderen zijn de wereld nog niet uit: in een parketzaak bevindt zich ook delicatessenwinkel Belartisan met een ruim assortiment ambachtelijke Belgische heerlijkheden. Denk aan mosterd, koolzaadolie, rabarberconfituur, pinot noir en wijnazijn van wijnhuis de Kluizen. Italiaanse pasta’s gemaakt door de Italiaans-Antwerpse familie Maviglia, haal je in Antwerpen bij De Pastawinkel, naast allerlei fijne delicatessen uit Spanje en Italië zoals hazelnoten uit Piemonte en je eet hier ook echte pasta’s ‘on the spot’. Ook een aanrader, maar helaas gesloten als Merijn en fotograaf Ernie Enkelaar er zijn: het veel geroemde huiskamerrestaurant van Steven de Smedt, waar hij voor 14 personen creatief en modern kookt op zijn Aga-fornuis.’ 
Pure Personal Cooking, Edward Pecherstraat 15 (‘t Zuid), +32 495 83 24 87
puurpersonalcooking.be
Belartisan
, Scheldestraat 17, +32 3283 51 25,
belartisan.com
De Pastawinkel, Hoogstraat 6, + 32 3233 80 66,
pastawinkel.be