allez: foodies in den Antwerp

Antwerpen
Havenstad? Check
Modestad? Check
Eetstad? Dubbel-check!

16 augustus is het zover: Antwerpen wordt voor 3 dagen omgetoverd tot een waar proefparadijs tijdens Antwerpen Proeft! Hoewel er op het evenement genoeg te beleven is en je je tonnetje rond kunt eten met alle lekkere hapjes, is Antwerpen zelf ook de moeite waard. Een prachtige binnenstad, vriendelijke bewoners en veel steengoede restaurants. delicious. tipt er eentje: het zojuist verrezen de MARKT.

De voormalige opslagplaats aan het Willemdok voor o.a. cacao, koffie en thee kreeg in 2009 een magistrale make-over met restaurant de LIVING en concert- en feestruimte het SALON. Daar is nu de MARKT bijgekomen. Hier is de traditie van opslag en handelsplek in ere hersteld met een heuse conceptstore en een foodcourt.

In de MARKT kun je bijvoorbeeld genieten van thee, koffie, vers fruitsap, speciaalbieren, sandwiches en (de redactiefavoriet) Antwerpse chocolade. Allemaal uitgekozen door de beste chocolatiers, koffiebranders, banketbakkers en bierbrouwers van België (zie afbeelding hierboven). Al zin om te gaan? Nóg een reden om naar het Felixpakhuis te gaan is de TUIN, een terras aan de levendige jachthaven. Een fijne plek om even te (na)zomeren; met zicht op de masten die boven de kade uitsteken, een fris briesje,  mensen kijken, genieten!