achter de schermen

We moesten er even voor terug in de tijd, maar 4 jaar geleden is het toch echt de laatste keer geweest dat er portretten zijn gemaakt van de redactie. Zonde eigenlijk, want een mooie frisse foto staat zo goed bij een pakkende editorial of een inspirerende wijnpagina.

Daarom is het tijd voor nieuwe foto’s. Foto’s van hoofdredacteur Makkie, culinair redacteur Merijn en vinoloog Ellen. En waar kunnen deze foto’s beter gemaakt worden dan op de lievelingsplekken van de redactie? Precies, daar dus! Hier een kijkje achter de schermen.

Bilder & De Clercq

Afgelopen woensdag was het zover. Al vroeg afgesproken op onze eerste locatie. Een voor een druppelen fotograaf Danique van Kesteren en stylist Maaike Koorman binnen bij Bilder & De Clercq waar je écht alle boodschappen kunt halen voor een van hun heerlijke recepten. Niet veel later volgen de modellen van de dag Ellen, Merijn en Makkie die één voor één plaats kunnen nemen bij visagist Judith Pronk. 

bdc1

Na wat ooh’s en aah’s voor de spiegel kunnen we aan de slag. Op alle, goed verlichte, hoekjes en plekjes in de winkel van Bilder & De Clercq worden foto’s gemaakt. Vinoloog Ellen bij de prachtige muur met verrassende wijnen, redacteur Merijn met een boodschappenmand vol favorieten en hoofdredacteur Makkie met een lekkere cappuccino, zittend tussen de werkplekken. Er is keuze genoeg voor een mooie foto. De bar waar verse koffie wordt gemalen, knapperig handgemaakt brood ligt te wachten op de eerste kopers en het vrolijke personeel klaar staat om met alles te helpen. Of de goed gevulde winkel waar je naast losse ingrediënten voor de recepten ook terecht kunt voor lekkere en prachtig verpakte chocoladerepen, verse babymaaltijden, crackers vol granen en frisse limonade. Danique schiet haar camera met plezier vol.

Gefascineerd blijft iedereen rondkijken tussen de mooie producten in de winkel op de Ceintuurbaan. ‘Wat een heerlijke wijnen hebben ze hier en wat passen ze mooi bij de zelf te maken gerechten’ constateert vinoloog Ellen. En ‘Zo’n fijne plek zou ik wel als redactieplek willen’ roept Makkie enthousiast. Na nog een laatste cappuccino en een paar gezamenlijke foto’s door het raam is het tijd voor de volgende locatie.

bdc2

SLA

Met de camera goed beschermd tegen de regen vertrekken we naar de overkant van de straat, naar een van de vijf vestigingen van de gezellige lunchplek SLA. Al van een afstand trekken de groot gerekte letters met het woord SLA op de voorruit je aandacht en eenmaal binnen wil je niet meer weg. De grote bar met verschrikkelijk veel keuze in groenten, granen, dressings en natuurlijk slasoorten trekt onmiddellijk alle aandacht. Maar ook de zorgvuldig ingerichte zitruimte is om door een ringetje te halen.

We bestellen een fel roodpaars gekleurd bietensapje en een rijke salade met rucola, linzen, bieten, gietenkaas, hazelnoten en honing en gaan aan de slag. Makkie met het sapje al bladerend in een stapel kookboeken, Merijn haar keuze makend aan de bar en Ellen en Makkie samen met de heerlijke salades aan tafel. Er worden weer heel wat mooie plaatjes geschoten.

sla

George deli

Na de lekkere lunch bij SLA is het tijd voor de laatste lokatieplek. George deli boven de enorme Marqt aan de Utrechtsestraat is onze laatste favoriet van vandaag. Lang, ruim en licht is dit de perfecte plek voor fotografie. En voor een lekkere kop thee in gepersonaliseerd theepotje, een goed glas wijn, een stevige burger of een grote kom soep.  

Na een snelle make-up check van Ellen gaan we aan de slag voor de laatste beelden van vandaag. De mooie marmeren – en ook loodzware tafels – schuiven we richting de achterwand. Met flessen wijn op de achtergrond en een glas in de hand kan Ellen doen wat ze het liefst doet. Ruiken, proeven en vertellen over wijn. Al pratend schiet Danique foto’s terwijl Maaike het felle licht van de net doorgekomen zon filtert met een scherm.

Dan is het Makkie’s beurt. In haar nieuwe outfit staat ze stralend voor de grote marmeren bar, ontspannen, net als op de redactie. Mooi beeld wordt binnen mum van tijd geschoten. En dat komt goed uit, want met een druk schema verdwijnt Makkie hierna terug naar de redactie, op naar een volgende vergadering.

george

Het resultaat? Dat zie je in ons volgende nummer en in het nummer daarna en erna!