85.000 keer ‘koffie +’

Koffietenten genoeg in Nederland, maar echt leuke des te minder. Starbucks The Bank, aan het Rembrandtplein, hoort zeker bij een van de leukere varianten. En hiermee bedoelen we niet alleen de koffie, ook het pand zelf. Zo is deze store:

  • De grootste store in Europa: 430 m2;
  • Een Starbucks met een van de langste koffiebars van Europa: 17 meter;
  • Een Starbucks gevestigd in de oude kluis van de Amsterdamsche bank;
  • Een Starbucks met in elke hoek een verhaal. Van VOC-tijd tot moderne koffieplantage;
  • Een heuze design-store: wanden vol speculaasvormen, fietsbanden en Delfts blauwe tegeltjes. Lekker Nederlands, maar te mooi.

En dan denk je dat je alles hebt gehad, maar dit alles valt in het niet bij een ander leuk feitje: het ‘Slow’ Coffee Theatre. Een echt foodie-theater, waar op drie verschillende manieren koffie wordt gezet. Slow pour over (filterkoffie), french press (cafetière) en met het Clover koffiesysteem (Clover komt van Coffee Lover).

Het Clover koffiesysteem werkt als een french press, maar dan achterstevoren. I.p.v. het water erdoorheen te duwen, zuigt het apparaat het water erdoor. Hierdoor krijgt het een intense en typische smaak waarin alle lagen in de koffie naar boven komen. Doordat iedere koffie een eigen gewicht aan koffiebonen nodig heeft, kunnen ze het elektronische systeem vanuit Amerika aanpassen. Zo weet de Clover precies hoeveel bonen hij moet toelaten.

Voor de diehard koffie-addicts hier nog wat leuke feitjes:

  • Als enige Starbucks store in Europa verkopen ze Starbucks Reserve. Single-origin (van 1 plantage afkomstig) koffiebonen die zeldzaam en bijzonder van smaak zijn. Vooral de sun-dried Ethiopia Harrar. Citrus-achtig en krachtig van smaak;
  • De meest verse Starbucks koffie van Europa vind je in Amsterdam. De Europese branderij van Starbucks staat namelijk in het Amsterdamse havengebied;
  • Bij Starbucks hebben ze 85.000 verschillende koffiecombinaties. Dat wordt heel vaak je naam op een bekertje laten schrijven, wil je ze allemaal proeven.

Voor de Twitteraars onder jullie: als je koffie gaat halen bij Starbucsk The Bank, Twitter dan je ervaringen met als hashtag #starbucksthebank. Leuk!

Starbucks The Bank - Slow coffee theater