Wij zijn dól op het bbq-seizoen. Dit dessert met perzik en gezouten karamel is wat ons betreft een echte zomerhit! Serveer de gegrilde perzikken met vanille ijs, gezouten karamelsaus en spitskruim.
Maak ook: Pizza met perzik en geitenkwark.
perziksprits met gezouten karamel
nagerecht (4 personen)
4 perziken, gehalveerd, ontpit
60 ml ahornsiroop
200 ml slagroom
1 el poedersuiker, gezeefd
½ tl gemalen kaneel
vanille-ijs
verkruimelde sprits, voor erbij
karamelsaus
150 g (fijne) kristal suiker
80 ml slagroom
40 g gezouten boter
Smelt voor de saus op middelhoog vuur in een steelpan zonder roeren(!) de suiker tot een goudkleurige karamel, zwenk de pan af en toe om de suiker gelijkmatig over de bodem te verdelen. Neem de pan van het vuur en voeg voorzichtig (=heet, pas op!) de room en boter toe. Zet terug op laag vuur en roer kort tot een gladde saus. Laat afkoelen.
Steek de bbq aan of verhit een grillpan voor op middelhoog vuur. Bestrijk de snij- kanten van de perzikhelften met de ahornsiroop en gril ze, met de snijkant onder, 3-4 min. of tot ze gekaramelliseerd zijn. Klop de slagroom met de poedersuiker en kaneel tot stijve pieken. Serveer de perziken met het ijs, de slagroom, karamelsaus en spritskruim.
Bereiden ± 15 min.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING DAVID MORGAN BEWERKING DOSIA BREWER