deze zomerse cocktail wil je proberen: smoked pink paloma

deze zomerse cocktail wil je proberen: smoked pink paloma
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal |
brunch, drankje |
feestelijk, weekend |
|
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
De pink paloma: een fris alternatief op de margarita. Zoet, zuur, zilt, bitter… deze cocktail heeft het allemaal.

Dit is dé signature cocktail van bartender Tess.

Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • gerookt zout
  • 60 ml mezcal
  • 5 ml agavesiroop
  • 30 ml vers grapefruitsap
  • 15 ml vers limoensap
  • grapefruitsoda
  • ook nodig: ijsblokjes longdrinkglas, cocktailshaker, strainer

Instructies

  • Maak een randje met gerookt zout aan de buiten- kant van een longdrinkglas. Zorg ervoor dat het zout niet aan de binnenkant van het glas komt. Schenk de mezcal, agavesiroop, het grapefruitsap en limoensap in een cocktailshaker. Vul de cocktail- shaker met ijsblokjes en shake hard. Strain het drankje in het voorbereide glas, gevuld met ijsblokjes. Schenk de grapefruitsoda erbij en roer kort door. Garneer met een schijfje grapefruit.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
FOTO ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!