Tuurlijk, in Frankrijk kom je de ene na de andere goede bakkerij tegen. Maar waar moet je gewoon in Nederland zijn voor een échte amandelcroissant, Paris Brest of Saint Honore? Un tour de boulangerie van onze culi redacteur Merijn Tol!
Amsterdam – Le fournil
Sebastien Roturier komt uit de Vendée in Frankrijk maar bakt, samen met zijn Nederlandse vrouw Susan zijn baguette tradition Française precies zoals hoort in Amsterdam, Hilversum en Amstelveen. Met eigen desem en de beste bloem uit Frankrijk, jarenlange toewijding en liefde.
Lefournil.nl
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Den Haag – boulangerie Michel
In Den Haag huist een grote Franse populatie en er is zelfs een heus ‘quartier Francais’, daar vind je boulangerie Michel, Vers uit de Gers en Sucre sale. Boulangerie Michel heeft vier boulangeries in Den Haag, één in Rijswijk en één in Delft. Geroemd en geliefd bij de Franse populatie in de residentie. Patisserie, viennoiserie en natuurlijk baguettes en brood.
boulangeriemichel.com
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Leiden – Mamie Gourmande
Dat ze een ‘gourmande’ (lekkerbek) is, bewijst Mamie alleen al op haar aanstekelijke website. Kiezen is hier lastig. Voor de echte amandelcroissant en chouqette, maar ook voor hun pain de tradition, pain paysan (boerenbrood) en brood van roggemeel en boekweit. Bretonse bakker Renan Le Houerff wilde Frankrijk dichter naar Nederland brengen. En dat is gelukt, je kunt er ook gewoon in het Frans je brood bestellen.
Mamie-gourmande.nl
Meerssen – S’Mores
Sebastien Trudelle en Jennifer Heijen kennen elkaar uit het patissiers vak en hebben nu samen S’mores, een echte Franse patisserie, in Zuid-Limburg. Voor de enige echte Paris Brest, Saint Honore, Saint Louis en Wener perentaart!
Smores.nl
TEKST MERIJN TOL BEELD ERNIE ENKELAAR, INSTAGRAM & ISTOCK