snelle tom yum met garnalen

snelle tom yum met garnalen

Een kom van deze snelle tom yum met garnalen, tomaatjes en oesterzwammen gaat er altijd in, of het nu zomer is of winter. De basis voor deze lichte en pittige Thaise soep is kippenbouillon óf visbouillon, net wat je lekker vindt. 

Nog zo’n lekkere Thaise soep proberen?

snelle tom yum met garnalen

hoofdgerecht (4 personen)

1 el kokosolie
2 stengels citroengras (sereh), gekneusd
± 5 cm (25 g) verse galanga (laoswortel), in dunne plakjes
2 tenen knoflook, gekneusd
4 kaffirlimoenblaadjes (jeruk purut)
1½ l kippen- of visbouillon
6 kleine rode chilipepers, fijngesneden
1 el nam prik pao (Thaise chilipasta, Aziatische supermarkt) of andere chilipasta
250 g trostomaatjes
150 g oesterzwammen, gesneden
500 g grote rauwe garnalen, gepeld maar staartje er nog aan, zwarte darmdraad verwijderd
sap van 2 limoenen
4 el vissaus (nam pla)
1 el kokosbloesemsuiker

Verhit voor de snelle tom yum met garnalen de olie in een grote soeppan op matig vuur. Bak hierin het citroengras, de galanga en knoflook ± 30 sec. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de kaffirlimoenblaadjes en bouillon toe en breng op matig tot hoog vuur aan de kook. Voeg de pepers en chilipasta toe en laat ± 5 min. trekken tot het aroma vrijkomt. Voeg de tomaatjes en paddenstoelen toe en verwarm 5 min. Voeg de garnalen toe en verwarm ± 2 min. tot ze gaar en roze zijn. Schep het limoensap, de vissaus en kokosbloesemsuiker erdoor. Verdeel de soep over kommen en serveer.
Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS