Deze pannenkoekjes van kwark met bessen is geluk op je bord. Wij bakken er drie tegelijk in één pan. Begin de dag goed met deze drie-in-de-pan en maak dit heerlijke gerecht als ontbijt. Of verras je gasten met een heerlijk nagerecht.
pannenkoekjes van kwark met bessen
ontbijt- of nagerecht (4 personen)
500 g kwark
2 el honing + extra om te serveren
150 g frambozen
160 g bloem, gezeefd
70 g boekweitmeel*, gezeefd
2 el suiker
1 tl bakpoeder, gezeefd
2 eieren
150 ml karnemelk
100 g blanke rozijnen
1 stevige, frisse handappel (bijv. elstar of jonagold), geschild, klokhuis eruit, in blokjes
boter, om in te bakken
100 g blauwe bessen
Stap 1
Klop 250 g kwark los met de honing. Prak 75 g frambozen fijn en meng in een swirl door de kwark.
Stap 2
Meng de bloem met het boekweitmeel, de suiker, het bakpoeder en een snufje zout in een kom. Klop de eieren los met de rest van de kwark en de karnemelk en klop samen met het bloemmengsel tot een glad beslag. Roer er de rozijnen en appel door.
Stap 3
Verhit wat boter in een pan en bak 3 dikke pannenkoekjes tegelijk. Houd ze warm en bak zo nog ± 9 pannenkoekjes. Stapel op elk bordje 3 pannenkoekjes met frambozenkwark ertussen en bestrooi met de blauwe bessen en rest van de frambozen. Druppel er lekker wat extra honing over.
* Boekweitmeel koop je bij natuurwinkels en sommige supermarkten.
Bereiden ± 35 min.
RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING AJDA MEHMET PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN
Lees ook: met deze havermout recepten wordt opstaan een makkie