falafelburgers met tahinisaus en avocado

falafelburgers met tahinisaus en avocado

Maak eens een andere burger. Broodje, laagje frisse avocado, falafel van Maza erop en aftoppen met zelfgemaakte yoghurtsaus. Feest!

mini falafel burgertjes met munt-avocado en yoghurt-saus

lunchgerecht (8 mini-burgertjes) vega

1 avocado
sap en rasp van 1 (bio)limoen
blaadjes van 2 takjes munt, de helft fijngesneden
100 g dikke yoghurt
2 el tahini
1 teentje knoflook, geperst
1 tl komijnpoeder
8 Maza falafelballetjes
olie om te bakken
1 tomaat, in dunne plakjes
mesclunsalade of ijsbergsalade

Stap 1.
Prak de avocado grof met de helft van het limoensap en de rasp. Meng met de fijngesneden munt en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Stap 2.
Meng de yoghurt met de tahini en knoflook en breng op smaak met de rest van het limoensap en -rasp, versgemalen peper en zout

Stap 3.
Bak de falafelballetjes in een dun laagje olie in ± 3 min. krokant. Snijd de broodjes doormidden en beleg telkens de onderkant met wat avocado. Leg op elk een plakje tomaat en een falafelballetje. Schep er wat yoghurtsaus over en verdeel er wat sla over. Dek af met de bovenkant van het broodje en prik vast met een prikker en een muntblaadje. Serveer met de rest van de yoghurtsaus.

Nog meer Maza:
Minder tijd? Gebruik Maza labneh in plaats van de yoghurt saus!

bereiden ± 15 min.

BEKIJK OOK DE VIDEO OM TE ZIEN HOE JE DEZE BURGERTJES HEEL EASY MAAKT:

RECEPTEN DOSIA BREWER IN SAMENWERKING MET MAZA