Overal staan sappige spareribs op het menu. Die wil je thuis ook maken! Maar hoe? Probeer deze kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur, zó lekker! Om je vingers bij af te likken (letterlijk!).
Deze caesarsalade als voorgerecht? Lékker!
kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur
hoofdgerecht (6 personen)
125 ml ananassap
80 ml hoisinsaus
70 g bruine basterdsuiker
3 el sojasaus
2 tl vijfkruidenpoeder
2 tl sriracha*
2,5 kilo spareribs, ontvliesd
Meng voor het glazuur het ananassap, de hoisinsaus, suiker, sojasaus, het vijfkruidenpoeder en de srirachasaus in een kleine koekenpan op laag vuur. Roer ± 5 min. tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoog. 2 Breng aan de kook en laat onder af en toe roeren 8-10 min. inkoken. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng in een passende grote braadslee 500 ml water met 3 el van het glazuur. 3 Doe de spareribs erin, bedruip ze met de marinade en dek goed af met aluminiumfolie. Stoof de spareribs in ± 2 uur gaar. Keer ze halverwege en vul eventueel wat water bij.
Steek 1 uur van tevoren de houtskoolbarbecue aan of steek de gasbarbecue ± 5 min. van tevoren aan en zet half hoog. Neem de braadslee uit de oven. Haal de spareribs eruit en bestrijk ze met de helft van het resterende glazuur. Gril de spareribs 2-3 min. aan één kant.
Bestrijk ze met de rest van het glazuur, keer ze en gril ze nog 2-3 min. of tot ze karamelliseren en schroeiplekjes krijgen. Leg de spareribs op een snijplank en laat ze afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd ze met een scherp (hak)mes van elkaar los en serveer ze.
* Sriracha is een pittige, friszure chilisaus. Vervang evt. door een andere chilisaus.
Bereiden ± 30 min. / oven ± 2 uur.
RECEPTEN EN TEKST MICHELLE SOUTHAN FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING KERRIE RAY BEWERKING DOSIA BREWER