kalfskoteletten met saffraantomaten-venkelsalade

kalfskoteletten met saffraantomaten-venkelsalade

Deze kalfskoteletten met saffraantomaten-venkelsalade is het pérfecte maal om te delen. Zet een grote schaal met deze knapperige kalfskoteletten op tafel en tast toe!

Deze kalfskoteletten met een korstje zijn ook érg lekker! 

kalfskoteletten met saffraantomaten-venkelsalade

hoofdgerecht (6 personen)

500 g kerstomaatjes
80 ml olijfolie + extra om te bakken
4 el rodewijnazijn
¼ tl saffraandraadjes
1 teen knoflook, geperst
100 g gedroogd broodkruim of paneermeel
1½ tl gedroogde Italiaanse kruiden
75 g bloem
2 eieren
6 kalfskoteletten à 250 g
of 6 kalfsschnitzels à 150 g
1 grote venkel, geschaafd op een mandoline
radijscress en partjes citroen, voor erbij
ook nodig: mandoline

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olie en azijn. Strooi de saffraan en wat zout en peper erover. Rooster ze ± 15 min. tot ze net barsten. Schenk het uitgelopen sap in een kom en voeg de knoflook en wat zout en peper toe.

Doe het broodkruim met de kruiden in een diep bord en voeg wat zout toe. Doe de bloem in een ander diep bord en meng er wat zout en peper door. Klop in een ander diep bord de eieren los. Leg de koteletten tussen twee vellen bakpapier en plet ze met een deegroller tot ze 1 cm dik zijn. Wentel de koteletten door de bloem, doop ze in de eieren, laat even uitlekken en wentel ze dan goed door het broodkruim.

Verhit in een zware koekenpan een bodempje olie van 1 cm op matig tot hoog vuur. Bak de koteletten hierin met drie tegelijk 5 min., keer ze en bak ze nog 5 min., tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Schep de venkel, de geroosterde tomaatjes en het sap in een kom. Serveer met radijscress en partjes citroen.

Bereiden ± 55 min.

RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER