salade met peer en geitenkaas

salade met peer en geitenkaas

Een salade met peer en geitenkaas maak je af met een fantastische dressing met honing en kruidenmosterd. Wat een geweldige combi van smaken! Een snelle lunch met maar 350 calorieën.

Nog een salade met geitenkaas?

salade met peer en geitenkaas

voor-, lunch- of tussengerecht (8-12 personen) v

150 g rucola
250 g veldsla
30 g zonnebloempitten
30 g pompoenpitten
6 stevige handperen (bijv. doyenné du comice)
sap van 1 citroen
30 g boter
2 el vloeibare (acacia)honing
350 g verse, zachte geitenkaas

dressing
4 el citroensap
1 el vloeibare (acacia)honing
1 el groene kruidenmosterd*
4 el walnotenolie
4 el zonnebloemolie
6 el (groene) olijfolie

Was en droog voor deze salade eerst de rucola en veldsla en bewaar tot gebruik in een ruime plastic zak in de koelkast.

Verhit een koekenpan droog voor en rooster hierin de beide soorten pitten tot ze poffen, schud ze direct uit de pan en laat ze afkoelen.

Doe de ingrediënten voor de dressing met wat zeezout en peper uit de molen in een jampot, sluit af en schud krachtig door elkaar.

Snijd de peren met schil horizontaal in dikke plakken. Schep ze in een schaal met het citroensap om. Verwarm de boter in een ruime koekenpan en bak de peerplakken hierin rondom bruin in 3-4 min. Bedruppel de peer met de honing en laat zachtjes karamelliseren, terwijl je de plakken af en toe voorzichtig omdraait.

Verdeel de sla over een grote schaal en druppel de dressing royaal erover, maar houd wat achter voor over de geitenkaas. Verdeel de plakken peer over over de sla, brokkel dan de kaas erover en bestrooi met de pitten. Druppel nog wat dressing over de salade en geef de rest  er apart bij.
* Lekkere groene kruidenmosterd koop je bij delicatessenzaken of ruim gesorteerde supermarkten.
Bereiden ± 35 min.

RECEPT TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN
STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN