aardappelsalade met warme olijfolie, bieslook en feta

aardappelsalade met warme olijfolie, bieslook en feta
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | bijgerecht | | | vegetarisch

Een heerlijke salade maakt een maaltijd af. Bij deze aardappelsalade zit een fijn gekruide warme dressing van olijfolie, gember, kerrie en honing. Wij serveren 'm graag bij een vleesgerecht.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • mespunt kerrie
  • mespunt gember
  • 30 ml honing
  • 4 el azijn
  • 800 g vastkokende aardappels geboend, in plakken van 1 cm
  • 20 g bieslook
  • 30 g kappertjes afgespoeld
  • 125 g feta, in blokjes of verkruimeld

Instructies

  1. Verwarm ½ el olijfolie in een steelpan en voeg de knoflook, kerrie en gember toe. Laat heel zachtjes smoren, maar niet bruin worden. Neem de pan van het vuur. Roer de honing erdoor en laat smelten. Roer er dan de azijn, 1 tl zout en de rest van de olijfolie door. Laat tot gebruik op allerlaagste vuur staan. Zet er evt. een vlamverdeler onder.
  2. Breng ruim water met iets zout aan de kook. Voeg de aardappelplakjes toe en kook in 10-14 min. beetgaar, maar check tussendoor nog even de gaarheid, ze mogen niet uit elkaar vallen. Giet de aardappelplakjes af en laat kort uitdampen.
  3. Leg de aardappels in een schaal en bestrooi met de bieslook, kappertjes en feta. Giet het warme olijfoliemengsel eroverheen.

Voedingswaarde

RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Zet deze salade ernaast voor een salade-buffet: bieten-tomatensalade met chorizo, kikkererwten en grapefruit