frittata met courgette en basilicum

frittata met courgette en basilicum

Met een blikje artisjokharten, eieren en wat verse ricotta maak je doordeweeks snel zo’n makkelijke frittata met courgette en basilicum.

Zin in vlees? Maak dan deze variant met courgette, bacon en feta!

frittata met courgette en basilicum

hoofd- of lunchgerecht | 4 personen | vegetarisch

400 g courgettes, in plakken van ¾ cm dikte, evt. gehalveerd
4 el olijfolie
6 grote eieren
1 bakje ricotta, 250 g, uitgelekt
100 g geraspte Parmezaanse kaas
5 salieblaadjes, in reepjes
1 blikje artisjokharten, uitgelekt, in kwarten
5 takjes basilicum, 4 toefjes apart, rest van het blad in reepjes

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schep de courgetteplakken om met 2 el olie en zout en peper. Verwarm de wok op hoog vuur, voeg 1 el olie en direct ook de courgette toe en roerbak tot de groente iets zachter is.

Klop de eieren met de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas en salie los en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een grote antiaanbakkoekenpan met de rest van de olijfolie. Schep de courgettes, artisjokken en basilicumreepjes door het eimengsel en schenk het in de koekenpan. Laat de frittata op laag vuur in 15-20 min. stollen.

Zet de frittata, als de bovenkant net begint te stollen, nog ± 4 min. onder de grill. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en serveer in punten gesneden met toefjes basilicum. Lekker met focaccia.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTUUR TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING EKE MARIËN

Het allerleukst is natuurlijk om samen in de keuken te staan. Het delicious. kookboek ‘Samen Koken!‘ staat vol met maar liefst 140 gerecht die je samen kunt maken (en opeten).