Van origine werd citroenschil gekonfijt om het langer te kunnen bewaren. Maar door vruchten te konfijten geef je ze ook een veel zachtere, zoete smaak. Heel lekker! Gebruik ‘m in gebak en desserts of als garnering. Ook leuk als culi-cadeautje.
Zelf konfijten? Dit moet je weten.
Hoe maak je gekonfijte citroenschil?
- schillen en koken
- siroop maken
- laten rusten
STAP 1: schillen en koken
Snijd de schil van 6 (bio) citroenen. Schraap het witte deel uit de binnenkant en snijd de schillen in brede repen. Doe in een steelpannetje en giet er zoveel water over tot ze onder staan. Breng aan de kook en laat ± 10 min. Op laag vuur koken zodat de smaak goed kan intrekken. Giet af en herhaal dit proces nog twee keer.
STAP 2: siroop maken
Snijd de schillen in flinterdunne reepjes van +/- 3 mm dik. Verwarm 200 g fijne kristalsuiker met 500 ml water in een pan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de reepjes citroen toe en laat ± 20 min. zachtjes koken.
STAP 3: laten rusten
Schep de reepjes op een met bakpapier bekleed dienblad en gebruik 2 vorken om ze los te maken. laat ± 10 min. Rusten. Schep om met extra suiker.
In deze video laten we je zien hoe je op een simpele manier citruspartjes snijdt:
Recept: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Bhavani Konigs. Bereiding: Cynthia Black