Na de Airfryerbijbel was het voor Bas Robben tijd voor een boek vol zachte stoofjes en sauzige situaties. Zijn slowcookerbijbel doet de naam eer aan en is een heel compleet naslagwerk geworden met recepten die zomaar nieuwe klassiekers kunnen worden.
Ruim 200 recepten schrijf je niet zomaar, daar heeft elk gezond mens inspiratie voor nodig. ‘Ik moest best een beetje op gang komen’, schrijft Bas zelf in zijn dankwoord. En dus werd er moeite gedaan: een lange vakantie naar Taiwan, maar ook uitstapjes naar de beste restaurants van ons eigen land – en dat lees je af aan de recepten.
Bas Robben geeft je niet het zoveelste recept voor kippenstoof of boterzachte varkenswangen (ze staan er gelukkig wel in), maar slaat nieuwe wegen in. Hij serveert ons gestoofde artisjokken met vegan miso-bagna cauda, bao met Maleisische kipsatéstoof en een vindaloo die hij zelf het allerlekkerst noemt. Met deze stoofbijbel heb je goud in handen!
Bestel je eigen exemplaar bij de boekhandel of hier.

Hertenragù
aantal 4 | hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | italiaans |
Hert wordt in de slowcooker door en door zacht en zuigt zich vol met de smaak van rode wijn, jeneverbes en zoetzure tomaten. Tip van Bas: koop alleen het stoofvlees. 'Dat wordt uit de taaie delen van het beest gesneden, dat zijn de delen die het meest bewogen. Hertenbiefstukken en madaillons zijn verrukkelijk, maar ongeschikt voor de slowcooker.'
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
- 1 el jeneverbessen
- 4 kruidnagels
- 400 g hertenpoulet, in blokjes
- 250 g gepelde tomaten uit blik
- 200 ml wildfond, of gebruik runderfond
- 150 ml pinot noir
- 400 g gedroogde pasta
- geschaafde Parmezaanse kaas, voor erover
Instructies
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Bak de ui en bleekselderij 10 minuten tot de ui zacht is en net wat kleur begint te krijgen. Voeg dan de jeneverbessen, kruidnagels en hertenpoulet toe en bak even aan. Schep de hele pan leeg in de slowcooker. Giet er de gepelde tomaten, wildfond en pinot noir bij.
- Zet de slowcooker aan: 6 uur op low (voorkeur) of 2 uur op high.
- Trek het vlees met twee vorken wat los, schep de stoof in een grote hapjespan en verhit die op laag vuur. Kook in een aparte pan de pasta 3 minuten korter dan op de verpakking staat. Giet de pasta af en kook de laatste 3 minuten in de ragù.
- Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
Recept: Bas Robben, Fotografie: Saskia van Osnabrugge, Styling: Ajda Mehmet & Annemieke Paarlberg
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!