Scroll je door dit lijstje, dan valt één ding direct op. Of ja, niet echt een ding, maar een naam. Die van delicious.friend Rutger van den Broek! Hij staat met zes (!) recepten in onze top twaalf van populairste bakrecepten van 2025.
Dit jaar was ook het jaar waarin onze gezamenlijke liefde voor zoet grenzen overschreed. Rutger Bakt was afgelopen oktober gasthoofdredacteur bij delicious. en samen maakten we een nummer vol heerlijke tips voor Parijs, Franse patisserie en Rutgers favoriete gerechten. Zijn nieuwste bundel De patisseriebijbel moest namelijk gevierd worden.
En psst… Die patisseriebijbel van Rutger krijg je nog altijd als welkomsgeschenk bij vier nummers delicious. Bekijk de aanbieding!
Uit het boek komt ook de nummer vijf uit deze lijst. Kijk, zo heb je meteen een voorproefje.
12. Financiers van Rutger bakt
Financiers zijn Franse cakejes op basis van amandelmeel en beurre noisette. Net na het bakken is de financier aan de buitenkant lekker knapperig en van binnen nog heerlijk smeuïg. Probeer ook deze geweldige chocolade financiers van koekjeskoning Rutger van den Broek.
naar recept11. Haverkoeken met walnoot en appel van Fort Negen
10. Courgettebrood van Yvette van Boven
Yvette maakt binnen no-time dit courgettebrood, en jij straks ook!Probeer ook haar snelle inmaakrecept: perfect voor harde groenten als radijs, wortel en komkommer.
naar recept9. Künefe van Rutger Bakt
Rutger: ‘Kaas en suikersiroop in een dessert lijkt misschien wat raar, maar geloof mij: je blijft ervan eten!’
naar recept8. Citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur van Rutger
Rutger bakt voor delicious. een citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur. Rutger, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Maanzaad geeft deze frisse citroencake een verrassend lekkere twist! Bij ons zie je maanzaad vooral op broodjes, niet in gebak. Maar in Duitsland, Polen en Hongarije krijgen ze er geen genoeg van. Daar wordt het ingezet als taartvulling, voor plaatkoeken, in strudels en om koekjes mee te vullen.’
naar recept7. Limoncello-meringuetaart met basilicum
Zijden tofoe is de verrassende vegan basis van deze friszoete citroentaart met de kick van limoncello. Wat een showstopper!
naar recept6. Rutgers whiskyboterkoek
Smeuïg vanbinnen, knapperig vanbuiten en lekker boterig, zo smaakt boterkoek op z’n best
naar recept5. Franse perentaart van Rutger
Tarte bourdaloue is een echte patisserie-klassieker. Deze Franse perentaart bevat naast gepocheerde peer ook een smeuïge laag amandelcrème en een knapperig amandelzanddeeg. Tip: Neem stevige handperen die nog net niet helemaal rijp zijn en begin het liefst één dag eerder aan dit recept.
naar recept4. No bake cappuccino-cheesecake
Deze elegante taart heeft geen oven nodig. Hakken, kloppen, mixen, koelen en pronto!
naar recept3. Kardemombullar van Rutger
2. Boerencake
De enige echte boerencake! Geen opsmuk, gewoon héle goede smaak. Of je de nieuwe buren wil verwelkomen of jezelf op een toetje wil trakteren, deze cake is het antwoord. De citroenrasp en de yoghurt in dit recept geven net even een frisse toon aan de cake en door de yoghurt wordt de cake niet te droog. Zet de cake meteen na het bakken voorzichtig op een rooster. Als je hem in het bakblik laat, plakt hij aan de cakevorm vast tijdens het afkoelen en krijg je hem er minder makkelijk uit.
naar recept1. Pastel de nata
De pastel de nata is bedacht door monniken in Portugal en óveral geliefd, dit verrukkelijke ‘gebakje’ met ei, suiker en kaneel. Met kant-en-klaar roomboterbladerdeeg maak je ze in no-time zelf. Hier zie je stap voor stap hoe dat moet.Ook een lekker gebakje: chocoladescones met cranberry’s.
naar receptBekijk ook: onze populairste stoofrecepten uit 2025











