de populairste bakrecepten van 2025

de populairste bakrecepten van 2025
RECEPTEN, FOODSTYLING RUTGER VAN DEN BROEK FOTOGRAFIE SASKIA LELIEVELD STYLING NICOLE DE WERK

Scroll je door dit lijstje, dan valt één ding direct op. Of ja, niet echt een ding, maar een naam. Die van delicious.friend Rutger van den Broek! Hij staat met zes (!) recepten in onze top twaalf van populairste bakrecepten van 2025.

Dit jaar was ook het jaar waarin onze gezamenlijke liefde voor zoet grenzen overschreed. Rutger Bakt was afgelopen oktober gasthoofdredacteur bij delicious. en samen maakten we een nummer vol heerlijke tips voor Parijs, Franse patisserie en Rutgers favoriete gerechten. Zijn nieuwste bundel De patisseriebijbel moest namelijk gevierd worden.

En psst… Die patisseriebijbel van Rutger krijg je nog altijd als welkomsgeschenk bij vier nummers delicious. Bekijk de aanbieding!

Uit het boek komt ook de nummer vijf uit deze lijst. Kijk, zo heb je meteen een voorproefje.

12. Financiers van Rutger bakt

financiers

Financiers zijn Franse cakejes op basis van amandelmeel en beurre noisette. Net na het bakken is de financier aan de buitenkant lekker knapperig en van binnen nog heerlijk smeuïg. Probeer ook deze geweldige chocolade financiers van koekjeskoning Rutger van den Broek.

naar recept
Financiers - delicious

11. Haverkoeken met walnoot en appel van Fort Negen

Haverkoeken met walnoot en appel
naar recept

10. Courgettebrood van Yvette van Boven

Courgettebrood van Yvette van Boven

Yvette maakt binnen no-time dit courgettebrood, en jij straks ook!Probeer ook haar snelle inmaakrecept: perfect voor harde groenten als radijs, wortel en komkommer.

naar recept
CourgetteBrood Yvette van Boven - delicious

9. Künefe van Rutger Bakt

künefe

Rutger: ‘Kaas en suikersiroop in een dessert lijkt misschien wat raar, maar geloof mij: je blijft ervan eten!’

naar recept
kunefe taart met pistache

8. Citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur van Rutger

citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur

Rutger bakt voor delicious. een citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur. Rutger, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Maanzaad geeft deze frisse citroencake een verrassend lekkere twist! Bij ons zie je maanzaad vooral op broodjes, niet in gebak. Maar in Duitsland, Polen en Hongarije krijgen ze er geen genoeg van. Daar wordt het ingezet als taartvulling, voor plaatkoeken, in strudels en om koekjes mee te vullen.’

naar recept
citroen-maanzaadcake | delicious

7. Limoncello-meringuetaart met basilicum

limoncello-meringuetaart met basilicum

Zijden tofoe is de verrassende vegan basis van deze friszoete citroentaart met de kick van limoncello. Wat een showstopper!

naar recept

6. Rutgers whiskyboterkoek

Whiskyboterkoek met pecannoten

Smeuïg vanbinnen, knapperig vanbuiten en lekker boterig, zo smaakt boterkoek op z’n best

naar recept

5. Franse perentaart van Rutger

tarte bourdaloue uit de Patisseriebijbel van Rutger

Tarte bourdaloue is een echte patisserie-klassieker. Deze Franse perentaart bevat naast gepocheerde peer ook een smeuïge laag amandelcrème en een knapperig amandelzanddeeg. Tip: Neem stevige handperen die nog net niet helemaal rijp zijn en begin het liefst één dag eerder aan dit recept.

naar recept
tarte bourdaloue rutger bakt

4. No bake cappuccino-cheesecake

no bake cappuccino-cheesecake

Deze elegante taart heeft geen oven nodig. Hakken, kloppen, mixen, koelen en pronto!

naar recept

3. Kardemombullar van Rutger

kardemombullar van Rutger

Kruidig en licht zoet, zo smaken deze Zweedse koffiebroodjes.

naar recept
Rutger bakt kardemombullar stap 9

2. Boerencake

boerencake

De enige echte boerencake! Geen opsmuk, gewoon héle goede smaak. Of je de nieuwe buren wil verwelkomen of jezelf op een toetje wil trakteren, deze cake is het antwoord. De citroenrasp en de yoghurt in dit recept geven net even een frisse toon aan de cake en door de yoghurt wordt de cake niet te droog. Zet de cake meteen na het bakken voorzichtig op een rooster. Als je hem in het bakblik laat, plakt hij aan de cakevorm vast tijdens het afkoelen en krijg je hem er minder makkelijk uit.

naar recept
boerencake

1. Pastel de nata

Pastel de nata

De pastel de nata is bedacht door monniken in Portugal en óveral geliefd, dit verrukkelijke ‘gebakje’ met ei, suiker en kaneel. Met kant-en-klaar roomboterbladerdeeg maak je ze in no-time zelf. Hier zie je stap voor stap hoe dat moet.Ook een lekker gebakje: chocoladescones met cranberry’s.

naar recept
pastel de nata

Bekijk ook: onze populairste stoofrecepten uit 2025