De Reblochon is een Franse rauwmelkse kaas met gewassen saffraangele korst uit de Haute-Savoie, het alpengebied ten zuiden van Genève. De melk voor deze heerlijke kaas met AOC-keurmerk is uitsluitend afkomstig van bergkoeien van de rassen Abondance, Tarine of Montbéliarde. Er zijn twee types Reblochon, de Reblochon fermier met een groen etiket en de Reblochon fruitier met een rood etiket. De Reblochon fermier wordt op de boerderijen in de bergen gemaakt en de Reblochon fruitier in het hele AOC-gebied.
Reblochon is een kaas die vooral verwarmd erg lekker is. Grill plakjes Reblochon op de barbecue met de barbeclette, een handig pannetje voor op de barbecue. Zie ook de delicious. van augustus. Een regelrechte klassieker uit de Haute Savoie met Reblochon is de tartiflette. Een ovengerecht met plakjes gekookte aardappel, knapperig spek, uiringen en gegratineerd met Reblochon. Reblochon is verkrijgbaar bij de kaaswinkels en bij sommige grotere supermarkten.