rode kool pilav met biefstuk in sojasaus

rode kool pilav met biefstuk in sojasaus

Inspiratie nodig voor het doordeweekse menu? Wat ga je nu weer koken? Janneke Philippi, de queen van Simpel & Snel, geeft je met deze rode kool pilav met sojabief weer nieuwe inspiratie. Bon appétit!

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | iraaks, syria |

Liever vega? Vervang de biefstuk door 200 gram schapenfeta in grove brokken.

Voorbereiding:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen gember
  • 300 g basmatirijst
  • 300 g gesneden rodekool
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 150 g dadels zonder pit, in stukjes
  • 1 groentebouillontablet
  • 4 biefstukken
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 el sojasaus
  • voorraad: 1 ui 2 tenen knoflook, 2 el zonnebloemolie, 25 g boter

Instructies

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin de ui en knoflook 1 min. Bestrooi met de komijn en gember en bak nog 10 sec.
  2. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Voeg de rodekool, de tomaat en de dadels toe en bak nog 1 min.
  3. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en schenk er 750 ml heet water bij. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 10 min. gaar.
  4. Smelt de boter in de koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Bak ze in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Kneus intussen het korianderzaad in de vijzel, niet te fijn.
  5. Neem het vlees uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten. Schenk de sojasaus en 3 el water bij het bakvet, roer de aanbaksels met de spatel los en neem de pan van het vuur. Wentel de biefstukjes door de sojajus.
  6. Breng de pilav op smaak met zout en peper en verdeel over 4 borden. Leg de sojabief op de pilav en bestrooi met het korianderzaad. Geef de rest van de sojajus erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 587 kcal
  • eiwit: 32 g
  • vet: 13 g
  • koolhydraten: 82 g

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI, FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, STYLING CYN FERDINANDUS, BEREIDING YVONNE JIMMINK

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: kikkererwten-citroenfalafel met tahinidressing