Hoe je in een broodjesland als Nederland uitgroeit tot giga-influencer? Nou, door the usual suspects vele malen beter aan te pakken; dus geen laf broodje carpaccio of het zoveelste broodje pindkaas met hagelslag. Nee, Soraya Riem geeft ons lemon pepper hotdogs, puddingbroodjes en het aller-lekkerste broodje raclette.
In Soraya’s boek Broodjes bouwen vind je allerlei soorten broodjes – van smashed croissants tot Korean corn dogs. Broodjes voor onderweg, voor op kantoor of gewoon voor aan het aanrecht – precies zoals Soraya het zelf zou doen. Verwacht geen ingewikkelde verhalen of culinaire poespas: dit boek neemt je aan de hand door broodjesbouwland zodat je lunch (of diner) straks nog veel lekkerder smaakt.

Hier delen wij hét puddingbroodje: zacht, smeuïg en finger licking good!
Broodjes Bouwen ligt vanaf vandaag in de winkel. Bestel het nieuwe boek van Soraya nu online via bijvoorbeeld bol.com of atheneum scheltema.
Puddingbroodje uit Broodjes Bouwen
aantal 1 | lunch | doordeweeks, lunch, weekend | internationaal |
Volgens Soraya is dit broodje puur jeugdsentiment. 'Mijn vader was bijna nooit thuis met de lunch, maar als hij er wel een keer was haalde hij voor mij altijd een puddingbroodje. Dat voelde dan als een enoooorme traktatie.'
Kookgerei
- Garde
- spuitzak
Ingrediënten
- 1 eidooier
- 15 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 g maïzena
- 100 ml melk
- handje aardbeien
- snufje poedersuiker
- 1 wit puntje
Instructies
- Meng de eidooier, suiker, vanillesuiker en maïzena tot een mooi glad mengseltje. Doe de melk in een pannetje en breng aan de kook. Als de melk kookt mag het beetje bij beetje bij het eimengsel. Roer goed door zodat je geen klontjes hebt. Schenk het mengsel weer terug in het pannetje. Zet het pannetje op laag vuur en blijf constant goed roeren tot je een mooi dik vla-achtig mengsel hebt. Doe het mengsel in een bakje, leg er een stukje huishoudfolie bovenop en laat helemaal afkoelen.
- Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd in plakjes. Snijd de puntjes in net als een hotdogbroodje en doe de banketbakkersroom erin. In principe gaat dit het makkelijkst met een spuitzak. Maak af met aardbeien en wat poedersuiker en je snelle zoete traktatie is klaar.
Voedingswaarde
RECEPTEN SORAYA RIEM UIT BROODJES BOUWEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog zo’n fantastisch recept: beschuitpudding met gemarineerde bramen en tijm