Zo lekker als hij is, zo simpel is hij ook te maken. Deze focaccia met geitenkaas, tijm, olijven en provolone geeft je nog meer smaak in dit eenvoudige deeg!
Focaccia met geitenkaas, provolone, tijm & olijven
aantal 11 | brood | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | italiaans |
Begin 4 uur van tevoren aan dit recept.
Kookgerei
- bakplaat van 24 x 34 cm, ingevet met olie
Ingrediënten
- 750 g patentbloem
- 10 g instantgist, 1½ zakje
- 1 tl fijne kristalsuiker
- 4 el extra vergine olijfolie + extra om mee in te vetten
- 100 g Siciliaanse groene olijven
- 100 g zachte geitenkaas, in stukjes
- 75 g provolone, in dunne plakjes (kaasboer of Italiaanse delicatessenwinkel)
- 4 takjes tijm, naaldjes gerist + extra om mee te bestrooien
- plakjes bresaola en salami, voor erbij
Instructies
- Meng de bloem met de gist en suiker in een grote kom. Meng geleidelijk 600 ml lauwwarm water erdoor, zodat je een heel zacht deeg krijgt. Laat dit 10 min. rusten. Meng dan 2 tl fijn zout erdoor. Kneed het deeg, rek en strek het en klap het dubbel. Ga zo ± 5 min. door tot het deeg glad en elastisch is. Leg het in een schone, licht ingevette kom en laat het afgedekt met een theedoek bij kamertemperatuur in 3–4 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Breng het gerezen deeg over op de bakplaat en duw het tot in de hoeken. Druk met je vingertoppen kuiltjes over het hele oppervlak en besprenkel met de 4 el olijfolie. Verdeel de olijven, geitenkaas, provolone en tijm erover. Laat het brood ± 30 min. narijzen.
- Bak het brood 35–40 min. tot het een goudbruin korstje heeft gekregen. Laat het wat afkoelen, snijd het in stukken en bestrooi het met extra tijm. Serveer de bresaola en salami erbij.
Voedingswaarde
- calorieën: 353 kcal
- eiwit: 11 g
- vet: 12 g
- koolhydraten: 48 g
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING KIRSTEN JENKINS, FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kijk ook eens: focacciatoast met piperade & gebakken feta