pruimen- aardbeiencrumble

pruimen- aardbeiencrumble

Een heerlijk nagerecht waar iedereen meteen een lepel in wil steken? Pruimen- aarbeiencrumble!

Pruimen- aardbeiencrumble

aantal 6 | dessert, nagerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst | engels, internationaal | glutenvrij

Warm fruit kan niet lekkerder worden dan met een zoete-zoute crumble, behalve natuurlijk met een bolletje ijs erbovenop. Extra fijn: deze crumble is ook nog eens glutenvrij!

Voorbereiding:20

oven25

Totale tijd:45

Kookgerei

  • ovenschaal van 26 cm Ø

Ingrediënten

  • 400 g pruimen, zonder pitten
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 tl vanille-extract
  • 250 g kleine of gehalveerde diepvries aardbeien, zonder kroontjes
  • karamel- of macadamia-ijs, voor erbij

Macadamiacrumble

  • 95 g glutenvrije bloem*
  • 1 tl gemalen anijszaad
  • 50 g ijskoude boter, in blokjes
  • 3 el wit chiazaad
  • 110 g macadamianoten, niet te fijn gehakt
  • 5 el ahornsiroop

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pruimen in stukken. Schep om met de aardbeien, de citroenrasp en het citroensap, 3 el ahornsiroop en de vanille. Doe het mengsel in de ovenschaal.
  2. Doe de bloem met het anijszaad en een snuf zout in een kom en wrijf de blokjes boter er met je vingertoppen door tot een grof kruimelmengsel. Schep het chiazaad en de macadamianoten erdoor. Roer er 3 el ahornsiroop door.
  3. Strooi het kruimelmengsel op het fruit. Bak ± 25 min. tot de kruimels goudbruin zijn. Serveer met ijs en wat ahornsiroop.

Voedingswaarde

  • calorieën: 474 kcal
  • eiwit: 5 g
  • vet: 28 g
  • koolhydraten: 47 g

* Glutenvrije bloem is een mengsel van fijngemalen zaden zoals bijvoorbeeld maïs, rijst, boekweit en quinoa met een emulgator of verdikkingsmiddel. Niet gevoelig voor gluten? Dan kun je ook gewone bloem gebruiken.

RECEPTEN KERRIE RAY, KATHY KNUDSON, FOTOGRAFIE VANESSA LEVIS, GUY BAILEY, NIGEL LOUGH, STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: pruim-braam-perencrumble met macadamia & kardemom-anijsroom