noedels met broccoli, shiitake, zalm & sake-srirachasaus

noedels met broccoli, shiitake, zalm & sake-srirachasaus
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch | lactosevrij

Zalm met noedels, broccoli en shiitake smaakt nog beter met frispittige saus van sake en sriracha, sojasaus, gembersiroop en limoen!

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 400 g broccoli
  • 250 g shiitake
  • 100 ml sake
  • 1 el sriracha
  • 3 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop of vloeibare honing
  • 1 tl maizena
  • 2 biolimoenen
  • 300 g udon noedels
  • 2 el olie
  • 350 g zalmblokjes

Instructies

  1. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm. Kook de broccoli in ruim water met zout in 3 tot 4 minuten beetgaar. Veeg intussen de shiitake schoon en halveer de grotere paddenstoelen.
  2. Klop in een kommetje de sake met de sriracha, de sojasaus, de gembersiroop en de maizena glad. Rasp de groene schil van de limoenen en snijd de limoenen in partjes.
  3. Schep de broccoli met een schuimspaan uit de pan op een bord. Kook in het broccoliwater de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  4. Verhit de olie in een wok. Bak de shiitake 2 minuten al omscheppend. Voeg de zalmblokjes toe en bak nog 2 minuten voorzichtig omscheppend. Voeg vervolgens de broccoli en het sakemengsel toe en verwarm nog 1 minuut.
  5. Giet de noedels af. Meng de noedels door de zalmroerbak en verdeel over 4 diepe borden of kommen. Bestrooi met de limoenrasp en serveer met de limoenpartjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 615 kcal
  • eiwit: 28 g
  • vet: 17 g
  • koolhydraten: 78 g

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog zo’n snelle doordeweekse topper: quiche lorraine in 30 minuten