Voorkeur: lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch | lactosevrij
Zalm met noedels, broccoli en shiitake smaakt nog beter met frispittige saus van sake en sriracha, sojasaus, gembersiroop en limoen!
Ingrediënten
- 400 g broccoli
- 250 g shiitake
- 100 ml sake
- 1 el sriracha
- 3 el sojasaus
- 1 el gembersiroop of vloeibare honing
- 1 tl maizena
- 2 biolimoenen
- 300 g udon noedels
- 2 el olie
- 350 g zalmblokjes
Instructies
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm. Kook de broccoli in ruim water met zout in 3 tot 4 minuten beetgaar. Veeg intussen de shiitake schoon en halveer de grotere paddenstoelen.
- Klop in een kommetje de sake met de sriracha, de sojasaus, de gembersiroop en de maizena glad. Rasp de groene schil van de limoenen en snijd de limoenen in partjes.
- Schep de broccoli met een schuimspaan uit de pan op een bord. Kook in het broccoliwater de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit de olie in een wok. Bak de shiitake 2 minuten al omscheppend. Voeg de zalmblokjes toe en bak nog 2 minuten voorzichtig omscheppend. Voeg vervolgens de broccoli en het sakemengsel toe en verwarm nog 1 minuut.
- Giet de noedels af. Meng de noedels door de zalmroerbak en verdeel over 4 diepe borden of kommen. Bestrooi met de limoenrasp en serveer met de limoenpartjes.
Voedingswaarde
- calorieën: 615 kcal
- eiwit: 28 g
- vet: 17 g
- koolhydraten: 78 g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog zo’n snelle doordeweekse topper: quiche lorraine in 30 minuten