club-tosti met guacamole & gebakken ei

club-tosti met guacamole & gebakken ei

De klassieke club sandwich kennen je vast, maar heb je al eens een club-tosti geprobeerd? Met romige guacamole, gesmolten kaas en een perfect gebakken spiegelei is dit geen gewone tosti – dit is pure comfortlunch.

In nog geen half uurtje zet je deze club-tosti op tafel. En heb je daarna zin in meer snelle, verrassende gerechten? In onze nieuwste editie vind je volop inspiratie! Samen met Rutger Bakt als gast-hoofdredacteur, hebben we een nummer geschreven vol Franse recepten, patisserie en handige baktips!

Zin gekregen? Bestel het nieuwe nummer hier!

Club-tosti met guacamole & gebakken ei

aantal 4 | brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht | doordeweeks, weekend | internationaal | vegetarisch

Rutger:‘Ik vind het heerlijk om goed desembrood als basis te nemen. Mijn favo? Een club-sandwich klassiek met kip of een BLT.’

Voorbereiding:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 75 g boter
  • 400 g uien, in halve maantjes
  • 6 el chipotlesaus, La Morena + extra voor erbij
  • 2 avocado’s, zonder schil en pit
  • ½ teen knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 12 desemboterhammen
  • 250 g geraspte cheddar
  • 4 eieren
  • 4 bladen kropsla
  • 3 tomaten, in plakjes

Instructies

  1. Verhit 25 g boter in een pan met dikke bodem en bak de uien in ± 15 min. goudbruin en licht gekaramelliseerd. Voeg de chipotlesaus toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met zout.
  2. Pureer intussen de avocado’s met de knoflook, het limoensap, peper en ruim zout tot romige guacamole. Bestrijk 4 boterhammen aan beide kanten met boter. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de boterhammen aan beide kanten goudbruin en knapperig.
  3. Bestrijk de rest van de boterhammen aan 1 kant met boter. Beleg 4 boterhammen aan de onbestreken kant met de uien en de geraspte kaas. Dek af met de rest van de boterhammen, de beboterde kanten naar boven. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s in ± 5 min. rondom goudbruin, tot de kaas is gesmolten.
  4. Bak intussen 4 spiegeleieren. Beleg de tosti’s achtereenvolgens met de guacamole, sla en tomaat, en beleg met de geroosterde boterhammen. Top af met een spiegelei en serveer direct. Lekker met extra chipotlesaus.

Voedingswaarde

  • calorieën: 934 kcal
  • eiwit: 35 g
  • vet: 61 g
  • koolhydraten: 56 g

RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES

Tip: Voeg gegrilde kip toe als extra luxe variant!

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: snelle bonenstoof met chorizo & spiegeleieren