kool & worst uit de oven met mosterd & dille

kool & worst uit de oven met mosterd & dille
Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij, lactosevrij

Een ovenschaal vol comfort: sappige worstjes en knapperige kool gecombineerd met een zoete en frisse dressing. Perfect voor de snelle doordeweekse avonden.

Voorbereiding:25

oven30

Totale tijd:55

Ingrediënten

  • 1 kleine rode kool, in 8 parten
  • 2 rode uien, in grote partjes
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 400 g verse worst
  • 5 el ciderazijn
  • 2 el pure ahornsiroop
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el fijngesneden dille + extra takjes voor de garnering

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de kool en ui op een grote bakplaat, laat wat ruimte vrij in het midden voor de worst. Besprenkel met 1½ el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster ± 5 min. in de oven.
  3. Verhit ondertussen de resterende olie in een middelgrote koekenpan op matig vuur en bak de worst ± 3 min. per kant. Leg de worst op de bakplaat met de kool. Voeg 1 el azijn en 1 el ahornsiroop toe aan de pan, roer de bodem los met een houten lepel en schenk over de kool en worst. Rooster ± 25 min. in de oven tot de kool gaar is en de buitenkanten krokant.
  4. Meng de mosterd en gesneden dille in een kommetje en voeg de resterende azijn en ahornsiroop toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Bedruppel de worst en kool met de dressing en bestrooi met takjes dille.

Voedingswaarde

  • calorieën: 425 kcal
  • eiwit: 23 g
  • vet: 30 g
  • koolhydraten: 12 g

RECEPTEN & FOODSTYLING LUCY NUNES, TRACY PATTISON, STYLING DAVID MORGAN, FOTOGRAFIE ALAN JENSEN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: geroosterde kool met miso-azijn en bacon