aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, feestelijk | fusion, internationaal |
Een flitsende mix van oer-hollandse spruiten met volle Indonesische smaken, succes gegarandeerd! Tip: zijn de spruitjes je zo te pittig? Vervang de sambal door 2 tenen fijngesneden knoflook.
Ingrediënten
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 125 g crème fraîche
- 350 g spruitjes, schoongemaakt, gehalveerd
- 2 el sambal badjak
- 1 el ketjap
- 300 g makreelflakes
- 4 el atjar
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg maar laat ± 1 cm van de rand vrij. Schep de spruitjes om met de sambal en ketjap en verdeel over de crème fraîche. Bak de plaattaart in ± 20 min. goudbruin en gaar in de oven.
- Neem de plaattaart uit de oven en verdeel de makreelflakes en atjar erover. Serveer direct.
Voedingswaarde
- calorieën: 705 kcal
- eiwit: 23 g
- vet: 50 g
- koolhydraten: 36 g
RECEPTEN & FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE MEVROUW MEL STYLING INGRID VAN KURINGEN ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN KERAMIEK MARJOKE DE HEER
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
La vie en fromage: 12 oktober-recepten met lekker veel (Franse) kaas