plaattaart met spicy spruitjes, makreel & atjar

plaattaart met spicy spruitjes, makreel & atjar
RECEPTEN & FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE MEVROUW MEL STYLING INGRID VAN KURINGEN ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN KERAMIEK MARJOKE DE HEER

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, feestelijk | fusion, internationaal |

Een flitsende mix van oer-hollandse spruiten met volle Indonesische smaken, succes gegarandeerd! Tip: zijn de spruitjes je zo te pittig? Vervang de sambal door 2 tenen fijngesneden knoflook.

Kooktijd:10

oven20

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 125 g crème fraîche
  • 350 g spruitjes, schoongemaakt, gehalveerd
  • 2 el sambal badjak
  • 1 el ketjap
  • 300 g makreelflakes
  • 4 el atjar

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 210°C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg maar laat ± 1 cm van de rand vrij. Schep de spruitjes om met de sambal en ketjap en verdeel over de crème fraîche. Bak de plaattaart in ± 20 min. goudbruin en gaar in de oven.
  2. Neem de plaattaart uit de oven en verdeel de makreelflakes en atjar erover. Serveer direct.

Voedingswaarde

  • calorieën: 705 kcal
  • eiwit: 23 g
  • vet: 50 g
  • koolhydraten: 36 g

RECEPTEN & FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE MEVROUW MEL STYLING INGRID VAN KURINGEN ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN KERAMIEK MARJOKE DE HEER

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

La vie en fromage: 12 oktober-recepten met lekker veel (Franse) kaas