De weg die de Amerikaanse Kendall en haar moeder Marjorie aflegden om hun Cook’s Atelier in Beaune te openen, lijkt wel een fantastische film. Na 17 jaar is hun culinaire hemel een feit, een plek waar je heen wilt om de klassiekers te leren die de Franse keuken zo beroemd maken.
In het oktober-nummer van delicious. nemen we je mee naar hun Franse keuken, met klassiekers als canard à l’orange, uiensoep, en natuurlijk héél veel boter:
Fijne kruidenboter
aantal 1 | borrelhap | | frans | vegetarisch
In acht minuten transformeer je gewone boter tot een veelzijdige culinaire companion, die je kan combineren op een baguette, maar ook op warme aardappels. Eenvoud die verfijning ontmoet.
Ingrediënten
- 225 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 el fijngehakte verse kervel
- 1 el fijngehakte verse bieslook
- 1 el fijngehakte verse platte peterselie
- 1 el fijngehakte verse dragon
- fleur de sel
- versgemalen witte peper
Instructies
- Doe de boter in een middelgrote kom. Meng de verse kruiden door de zachte boter. Breng op smaak met wat fleur de sel en witte peper.
Voedingswaarde
RECEPTEN, STYLING MARJORIE TAYLOR, KENDALL SMITH FRANCHINI, JESS THOMSON FOTOGRAFIE ANSON SMART.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Gekonfijte citroenboter
aantal 1 | Borrelhapje | | frans |
Deze delicate boter ademt de essentie van de Franse keuken: respect voor ingrediënten, aandacht voor detail, en de kunst om van het gewone iets buitengewoons te maken. In amper 5 minuten met maar drie ingrediënten creëer jij iets magnifiques. Smeer de boter genereus op een verse baguette of laat hem bijvoorbeeld smelten over warme groenten.
Ingrediënten
- 225 g ongezouten boter op kamertemperatuur
- 1 gekonfijte citroen uitgelekt
- fleur de sel
Instructies
- Doe de boter in een middelgrote kom. Snijd de citroen in vieren en haal met je handen het vruchtvlees eruit. Dit heb je nu niet nodig (je kunt het pureren met wat zout en olijfolie tot salsa die je bewaart in je koelkast). Hak de schil heel fijn en meng door de zachte boter. Breng op smaak met wat fleur de sel.
Voedingswaarde
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Knoflookboter
aantal 1 | borrelhap | | frans | vegetarisch
Deze mix van kruiden tilt gewone knoflookboter naar een heel ander niveau. De sjalot geeft een zachte zoetheid, de tijm en salie brengen frisse groene smaken. Fleur de sel en zwarte peper maken het geheel compleet, simpel, maar o zo lekker.
Ingrediënten
- 225 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 el fijngehakte sjalot
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- grote snuf fijngehakte verse tijm
- kleine snuf fijngehakte verse salie
- fleur de sel en versgemalen zwarte peper
Instructies
- Doe de boter in een middelgrote kom. Roer de sjalot, knoflook, tijm en salie door de zachte boter. Breng op smaak met wat fleur de sel en witte peper.
Voedingswaarde
RECEPTEN, STYLING MARJORIE TAYLOR, KENDALL SMITH FRANCHINI, JESS THOMSON FOTOGRAFIE ANSON SMART.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!