gekonfijte citroenboter

gekonfijte citroenboter
RECEPTEN, STYLING MARJORIE TAYLOR, KENDALL SMITH FRANCHINI, JESS THOMSON FOTOGRAFIE ANSON SMART

aantal 1 | Borrelhapje | | frans |

Deze delicate boter ademt de essentie van de Franse keuken: respect voor ingrediënten, aandacht voor detail, en de kunst om van het gewone iets buitengewoons te maken. In amper 5 minuten met maar drie ingrediënten creëer jij iets magnifiques. Smeer de boter genereus op een verse baguette of laat hem bijvoorbeeld smelten over warme groenten.

Totale tijd:5

Ingrediënten

  • 225 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 1 gekonfijte citroen uitgelekt
  • fleur de sel

Instructies

  1. Doe de boter in een middelgrote kom. Snijd de citroen in vieren en haal met je handen het vruchtvlees eruit. Dit heb je nu niet nodig (je kunt het pureren met wat zout en olijfolie tot salsa die je bewaart in je koelkast). Hak de schil heel fijn en meng door de zachte boter. Breng op smaak met wat fleur de sel.

Voedingswaarde

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!